Direct inzicht in mogelijke energiebesparing met de Energiecheck

 

Elk jaar stijgen de energieprijzen en drukken op de maandelijkse lasten. Vaak wordt er onnodig veel energie verspild. Vooral omdat niet duidelijk is welke maatregelen getroffen kunnen worden om dit te voorkomen. Spaarlampen, tochtstrippen aanbrengen, de thermostaat een graadje lager zorgen al voor een besparing van tientallen euro’s, maar er is vaak nog meer te besparen.

Energiecheck van Volta Limburg:

Leer hoe u kunt besparen op energiekosten

Onze energieadviseur inventariseert uw huis en bekijkt op welke wijze u energie kunt besparen. De adviseur maakt een rapport op van de punten waarop u kunt besparen. Bijvoorbeeld door het vervangen van uw CV-ketel of het aanbrengen van isolatie, zonnepanelen etc. Het rapport dat u ontvangt geeft per maatregel weer hoeveel energie u kunt besparen als u deze toepast en hoe lang de terugverdientijd is.

 

Actie: ontvang het bedrag van de Energiecheck retour

U ontvangt het bedrag van € 96,50 voor de Energiecheck retour als u een CV-(combi)ketel bij ons huurt of koopt, of als uw investering van andere maatregelen die u door ons laat uitvoeren minstens € 500,- bedraagt. Onze actuele actie is dan eveneens van toepassing.

 

Meer informatie aanvragen over de Energiecheck?

Subsidie voor energiebesparende maatregelen

Sinds 15 september 2016 kunt u zo'n 20% subsidie krijgen als u 2 energiebesparende 
maatregelen tegelijk laat uitvoeren.

 

Milieu Centraal geeft meer uitleg over onder andere de voorwaarden voor deze subsidieregeling.

Tarieven energiebesparende diensten

U kunt bij ons niet alleen terecht voor het definitief maken van uw energielabel, maar ook voor advies over hoe u uw huis energiezuiniger kunt maken.

 

Energiecheck

Energiecheck voor particuliere woningeigenaren: € 96,50

EPA

Energie Prestatie Advies, inclusief energielabel: € 321,50 *

 

Energiecertificaat voor woningcoöperaties: op aanvraag

 

Energielabel

Voorlopig energielabel definitief maken: € 48,25

 

Energielabel uitgegeven voor 1-1-2015 updaten: € 90,50

 

* Tarieven gelden voor woningen kleiner dan 600 m³. Bij het ontbreken van bouwkundige tekeningen wordt een toeslag van € 42,65 in rekening gebracht. Is uw woning groter dan 600 m³ of duurt de inspectie langer dan 2,5 uur, dan wordt het meerwerk in rekening gebracht tegen een tarief van € 70,- per uur. Voor een herziening van het energielabel, na het uitvoeren van maatregelen, berekenen we € 90,50. Als u de uitvoerende maatregelen door ons heeft laten uitvoeren berekenen wij dit bedrag niet door.

Verschil tussen het energielabel, de Energiecheck en het Energie Prestatie Advies

De mogelijkheid tot verbetering naar een ‘zuiniger’ energielabel wordt bij het reguliere energielabel beperkt weergegeven. Wanneer u uw huis energiezuiniger wilt laten maken, dan kunt u een Energiecheck doen (beknopt rapport, geen officieel certificaat) of een Energie Prestatie Advies (maatwerk) laten uitvoeren (uitgebreid rapport, officiële certificering, energielabel). Een Energie Prestatie Advies is een verdieping van het energielabel.

 

Wilt u meer weten over de Energiecheck?

Zodra wij uw gegevens hebben ontvangen, zullen wij binnen 1 werkdag telefonisch contact met u opnemen.

Naam*
Postcode*
Straat
Woonplaats
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Heeft u nog opmerkingen?

Volta Limburg verwerkt uw gegevens om uw aanvraag te verwerken. Ook verwerken we uw gegevens om u te informeren over onze dienstverlening. Meer informatie over het gebruik van uw persoonsgegevens en de mogelijkheid om u hiervoor af te melden vindt u in onze privacy statement.

U kunt ons ook bellen of mailen

U kunt ons ook bellen of mailen

We zijn op werkdagen van 08:00 - 19:00 uur, en op zaterdag van 09:00 - 13:00 uur, te bereiken via 088 027 8888, of via klantenservice@voltalimburg.nl.

(088-nummer: lokaal tarief)

Ontvang direct meer informatie per e-mail

Ontvang direct meer informatie per e-mail

Vul uw gegevens in en u ontvangt meteen meer informatie in uw mail.

© 2017, Volta Limburg.

Alle rechten voorbehouden.

Corona virus

Lees meer over de maatregelen die Volta Limburg heeft genomen tegen het Corona virus.

Sluiten