Zonnepanelen project Gemeente Eijsden-Margraten

Volta Limburg wint Europese aanbesteding:

Zonnepanelen project Gemeente Eijsden-Margraten

We hebben de aanbesteding als service provider zonnepanelen voor 300 huishoudens in de Gemeente Eijsden-Margraten gewonnen. 5 bedrijven schreven zich in voor deze aanbesteding. Na controle op volledigheid van het voldoen aan de eisen bleven er 2 bedrijven over. Zij zijn vervolgens door de beoordelingscommissie onafhankelijk beoordeeld. Volta Limburg won de aanbesteding op kwaliteit.

 

Samengevat heeft Volta Limburg als voordeel dat zij ons ontzorgen en dat de klant laagdrempelig wordt benaderd. Ook is in het Plan van aanpak het gehele proces op detailniveau uitgewerkt dat voor ons meer zekerheden biedt” aldus het college van Burgemeester en Wethouders.

Duurzame energie

Met het project beoogt de Gemeente Eijsden-Margraten het gebruik van zonne-energie bij haar inwoners te stimuleren. Burgers kunnen met geringe financiële mogelijkheden in staat worden gesteld te participeren in dit duurzaamheidsinitiatief en besparen persoonlijk op hun energiekosten.

 

Zij kunnen gedurende 15 jaar een vast bedrag aan de Gemeente ‘aflossen’. In ruil hiervoor wordt een zonnepanelen-installatie geplaatst, die de kosten op elektriciteitsverbruik ingrijpend reduceert, waardoor vanaf het eerste jaar al een financieel voordeel voor de deelnemer ontstaat. Na 15 jaar is de deelnemer vrij van aflossingen en profiteert hij maximaal van het financieel voordeel dat zonnepanelen opleveren.

Totale ontzorging

We zullen binnen het project als totaal ontzorgende service provider optreden; van ondersteunende adviseur, via projectbegeleiding, de financiële verwerking tot betrokken nazorg in samenwerking met erkend zonne-specialist Volta Solar. We regelen bijna alles. Een minimale inspanning vanuit de burger levert niet alleen besparing op energiekosten op, de woning wordt energiezuiniger en krijgt daardoor een beter energielabel, dus een belangrijke meerwaarde voor de bewoner.

 

Vorig jaar werd na een openbare aanbestedingsprocedure ook het ‘Zonnepanalen-project’ van de Gemeente Landgraaf aan ons gegund. De twee aanbestedingen passen goed binnen de vernieuwing van de bedrijfsmissie van Volta Limburg. Directeur Marcel Michiels: “de wereld om ons heen verandert, wij veranderen mee. Sterker nog, wij willen de kopgroep zijn die in Limburg de koers bepaalt. Dat betekent voorop lopen in het creëren van duurzame oplossingen als basis voor een aangenaam leefklimaat. Maar ook durven te veranderen om innovatief en duurzaam de uitputting van traditionele energiebronnen om te zetten in alternatieve energieoplossing. Met als resultaat groener wonen, werken en leven tegen minder kosten”.

 

Men kan op de website van Volta Solar de Online Dakcheck aanvragen om te kijken of het dak geschikt is. De burger ontvangt een vrijblijvende offerte en een contract van de eigen gemeente. Na akkoord worden de zonnepanelen zo snel mogelijk door Volta Solar op het dak geplaatst. 

 

Doe de Online Dakcheck

 

< Terug naar zonne-energie

© 2017, Volta Limburg.

Alle rechten voorbehouden           |          Disclaimer 

CV-ketel aanvraag

De nieuwsberichten rondom de verhoogde gas- en energieprijzen zorgen voor extra drukte. Snel geholpen? Vraag hier uw online offerte aan. 

Sluiten