Zonnepanelen project Parkstad

Volta Limburg wint grootse Europese aanbesteding:

Zonnepanelen project Parkstad

We hebben de aanbesteding als serviceprovider zonnepanelen voor 7.250 huishoudens in de Gemeente Parkstad gewonnen. Het project is het eerste uit het beleid- en uitvoeringsprogramma Parkstad Limburg Energie Transitie (PALET) en moet de opmaat zijn naar een energie neutrale regio in 2040. De woningen worden in totaal voorzien van 101.500 panelen met een totale investering van € 45,3 miljoen. Het Parkstad-project is voor zover bekend veruit het grootste project voor particulieren in Nederland.

 

In de herfst van 2015 besloten acht gemeenten om via de stadsregio Parkstad Limburg gezamenlijk en in één project navolging te geven aan het succesvolle zonnepanelenproject van de gemeente Landgraaf. In februari dit jaar werd door Parkstad Limburg een Europese aanbesteding volgens de openbare procedure opgestart voor een servicepartner. Hiermee nemen de gemeenten niet alleen initiatief maar ook verantwoordelijkheid als het gaat om klimaatverandering en energietransitie.

 

Om het project aantrekkelijk en toegankelijk te maken, verstrekt de gemeente aan de burger een laagrentende lening en wordt alles voor deze geregeld, vijftien jaar lang. Dit kan alles en voor alle partijen met gesloten beurzen gebeuren. Het uitgeleende geld van de gemeente komt via maandelijkse aflossing uiteindelijk terug; de burger betaalt de aflossing uit de besparing op de energierekening.

 

Dit project laat bij uitstek zien dat energietransitie met weinig middelen tot een grote economische impuls kan leiden. Na een uiterst zorgvuldige behandeling en beoordeling van de inschrijvingen en de ervaring vanuit de zonnepanelen project in de gemeente Landgraaf en gemeente Eijsden-Margraten is gebleken dat Volta Limburg de meest voordelige inschrijving heeft gedaan.” Aldus Parkstad-Limburg.

 

Inspecties zonnepanelensysteem

Heeft u vragen over de inspecties die plaats zullen vinden bij de zonnepaneleninstallaties binnen het project? Bekijk dan hier de meest gestelde vragen.

Online dakcheck

We zullen binnen het project als totaal ontzorgende serviceprovider optreden; van ondersteunende adviseur, via projectbegeleiding, de financiële verwerking tot betrokken nazorg in samenwerking met erkend zonne-specialist Volta Solar. We regelen bijna alles voor de duur van 15 jaar. Kijk snel op de website Online Dakcheck of uw dak geschikt is. U ontvangt een vrijblijvend advies.

Landgraaf

Voerendaal

Simpelveld

Brunssum

Heerlen

Kerkrade

Onderbanken

Nuth

Informatieavonden

Een aantal gemeenten organiseren informatiebijeenkomsten. Burgers kunnen zich aanmelden via www.zonnepanelenprojectparkstad.nl. Verder worden burgers onder meer via de huis-aan-huisbladen geïnformeerd. Tijdens de informatieavonden kan men zich wanneer gewenst definitief aanmelden.

 

< Terug naar zonne-energie

© 2017, Volta Limburg.

Alle rechten voorbehouden.