Aanbesteding zonnepanelen project Stein

Volta Limburg wint Europese aanbesteding:
Zonnepanelen project Gemeente Stein

We hebben de aanbesteding als service provider zonnepanelen voor huishoudens in de Gemeente Stein gewonnen. De gemeente Stein wil 200 daken van zonnepanelen voorzien.  

 

Wethouder Danny Hendrix (Duurzaamheid) over de ambitie van gemeente Stein: ‘Als gemeente hebben we de ambitie om een stevige impuls te geven aan de verduurzaming waarbij een groot deel van de CO2 uitstoot wordt gecompenseerd. Energieproductie met zonnepanelen is daarbij een reële en efficiënte optie. Daarvoor wordt één miljoen euro aan leningen voor inwoners beschikbaar gesteld. Zo zetten we samen met inwoners een stap richting een duurzame samenleving.’

Duurzame energie

Met het project beoogt de Gemeente Stein het gebruik van zonne-energie bij haar inwoners te stimuleren. Burgers kunnen met geringe financiële mogelijkheden in staat worden gesteld te participeren in dit duurzaamheidsinitiatief en besparen persoonlijk op hun energiekosten.


Zij kunnen gedurende 15 jaar een vast bedrag aan de Gemeente ‘aflossen’. In ruil hiervoor wordt een zonnepanelen-installatie geplaatst, die de kosten op elektriciteitsverbruik ingrijpend reduceert, waardoor vanaf het eerste jaar al een financieel voordeel voor de deelnemer ontstaat. Na 15 jaar is de deelnemer vrij van aflossingen en profiteert hij maximaal van het financieel voordeel dat zonnepanelen opleveren.

Totale ontzorging

We zullen binnen het project als totaal ontzorgende service provider optreden; van ondersteunende adviseur, via projectbegeleiding, de financiële verwerking tot betrokken nazorg in samenwerking met erkend zonne-specialist Volta Solar. We regelen bijna alles. Een minimale inspanning vanuit de burger levert niet alleen besparing op energiekosten op, de woning wordt energiezuiniger en krijgt daardoor een beter energielabel, dus een belangrijke meerwaarde voor de bewoner.

Zonnepanelenproject gemeente Stein is groot succes

Het zonnepanelenproject binnen de gemeente Stein is een groot succes. Momenteel hebben zich al meer dan 300 geïnteresseerden voor deelname aangemeld.

Online dakcheck

Men kan op de website van Volta Solar de Online Dakcheck aanvragen om te kijken of het dak geschikt is. De burger ontvangt een offerte en een contract van de eigen gemeente. Na akkoord worden de zonnepanelen zo snel mogelijk door Volta Solar op het dak geplaatst.

 

Doe de Online Dakcheck

 

< Terug naar zonne-energie

© 2022, Volta Limburg.

Alle rechten voorbehouden           |          Disclaimer 

Spoedplaatsing?

Momenteel kunnen wij vanwege drukte geen spoedplaatsingen in behandeling nemen van personen die geen klant zijn van Volta Limburg. 

Sluiten