De ideale slaapkamertemperatuur

De ideale slaapkamertemperatuur

De zomers worden steeds warmer. Dat zorgt voor meer plakkerige, klamme nachten die voor weinig slaap zorgen. Maar ook op minder warme dagen heeft de temperatuur in de slaapkamer invloed op de kwaliteit van de nachtrust. Een regelmatig slaapritme en ook de diepte van de slaap hebben effect op zowel uw humeur als uw gezondheid.

 

Beste temperatuur is 18 graden

Iedereen heeft natuurlijk zijn of haar eigen voorkeur, maar gemiddeld ligt de ideale slaapkamertemperatuur tussen de 17 en 20 graden Celsius. Om goed te slapen is het belangrijk dat uw lichaamstemperatuur voldoende kan dalen, idealiter tot ongeveer 18 graden. Draai in de winter ook de radiator een paar uur voor het slapen gaan uit en zorg dat het dekbed niet te dik is.  

 

Kinderen en baby’s

Juist voor jonge kinderen en baby’s is een aangename temperatuur in de slaapkamer belangrijk. Ze kunnen zelf niet even de deken van zich af gooien wanneer het te warm wordt. Oververhitting ligt op de loer. Voor een net geboren kindje ligt de ideale slaaptemperatuur tussen de 16 en 18 graden. Na enkele maanden gaat dit met enkele graden omhoog naar 18 tot 20 graden.

 

Warmte of kou voorkomen

Idealiter houdt u de temperatuur in de slaapkamers zelf aangenaam, bijvoorbeeld door de gordijnen dicht te doen en de ramen te sluiten bij warm weer. Zorg ook dat het bed niet in de zon komt te staan. In de winter is de kachel aanzetten niet altijd de juiste oplossing, omdat het voor droge lucht kan zorgen. Door verschillende laagjes kleding aan te doen kunt u wel rekening houden met de temperatuur.

 

Temperatuur regelen met een airco

Er zijn verschillende manieren om de temperatuur in de slaapkamer te verhogen of te verlagen. Een ventilator zorgt voor een stroom lucht, wat kort voor verkoeling kan zorgen. Een airco brengt wel voor de nodige verkoeling, daarnaast kan een wandmodel airco ook de lucht zuiveren en ontvochtigen.

 

Met een split airco is het ook mogelijk meerdere ruimtes te koelen met één buitenunit. Moderne airco’s kunnen tegenwoordig ook prima concurreren met CV-ketels, de apparaten zijn ook zeer geschikt om te verwarmen.

Delen op social media
Anderen bekeken ook
Kan er een adviseur langskomen?
Kan er een adviseur langskomen?

Vraag van onze klanten 'Kan er een adviseur van Volta Limburg langskomen?'    

Is advies gratis?
Is advies gratis?

Vraag van onze klanten 'Is advies over producten en diensten van Volta Limburg gratis?'      

Plaats een reactie
Bericht *
Naam *
E-mail

© 2017, Volta Limburg.

Alle rechten voorbehouden           |          Disclaimer 

CV-ketel aanvraag

De nieuwsberichten rondom de verhoogde gas- en energieprijzen zorgen voor extra drukte. Snel geholpen? Vraag hier uw online offerte aan. 

Sluiten