Duurzaam verwarmen met airco

Duurzaam verwarmen met airco

Een airco zorgt tijdens warme zomerdagen voor de nodige verkoeling. Dat is de reden waarom steeds meer Nederlanders voor een airconditioner kiezen. Minder bekend is dat moderne toestellen ook efficiënt kunnen verwarmen. Dat betekent dat de temperatuur in een ruimte met één apparaat te regelen is.

 

Hoe werkt verwarmen met airco

Een airconditioner werkt bij het verwarmen van een ruimte eigenlijk hetzelfde als een lucht-lucht warmtepomp. Het proces van koelen wordt feitelijk omgedraaid. De buitenunit onttrekt warmte uit de omgevingslucht, waarna het via het binnendeel wordt verspreid door de kamer. Dit is mogelijk bij een buitentemperatuur tot -15°C. Door de werking is het verwarmen met een airco een duurzame optie.

 

Kosten van de airco als verwarming

Airco’s staan traditioneel bekend als echte energievreters. De techniek in deze apparaten is de laatste jaren fors verbeterd, waardoor airconditioners tegenwoordig energiezuinig werken. Er zijn verschillende exemplaren te koop met energielabel A++ of zelfs A+++. Ook bij het verwarmen verbruiken deze toestellen weinig stroom en kunnen ze zelfs concurreren met een CV-ketel.

 

De voordelen en nadelen

Het verwarmen van de woning met een airco heeft verschillende voor- en nadelen:

 

De voordelen

  • Energiezuinig
  • Snelle werking
  • Eenvoudig te plaatsen
  • Ideaal in combinatie met zonnepanelen

 

De nadelen

  • Laag rendement bij lage buitentemperaturen
  • Combineren met bestaande verwarmingstoestellen is niet mogelijk

 

Verwarmen biedt extra mogelijkheden

Heeft u momenteel nog geen verwarming op uw slaapkamer? Dan is een airco extra interessant. In alle seizoenen heeft u zo een aangename temperatuur in de ruimte. Met een airco kiest u ook nog eens voor een duurzame manier van verwarmen. Meer informatie vindt u op onze pagina over airco’s. Wist u dat u bij Volta Limburg ook voordelig een airco kunt huren?

Delen op social media
Anderen bekeken ook
Kan er een adviseur langskomen?
Kan er een adviseur langskomen?

Vraag van onze klanten 'Kan er een adviseur van Volta Limburg langskomen?'    

Is advies gratis?
Is advies gratis?

Vraag van onze klanten 'Is advies over producten en diensten van Volta Limburg gratis?'      

Plaats een reactie
Bericht *
Naam *
E-mail

© 2017, Volta Limburg.

Alle rechten voorbehouden           |          Disclaimer 

CV-ketel aanvraag

De nieuwsberichten rondom de verhoogde gas- en energieprijzen zorgen voor extra drukte. Snel geholpen? Vraag hier uw online offerte aan. 

Sluiten