Welke airco is geschikt voor mij?

Welke airco is geschikt voor mij?

In Nederland verschijnen steeds vaker airco units aan de buitenwand van woningen. Tijdens de steeds warmere zomers bieden deze apparaten de nodige verkoeling. Tegenwoordig kunnen airco’s ook de lucht in huis ontvochtigen en/of filteren, waardoor de luchtkwaliteit verbetert. Zelfs in de winter is een airconditioner van toegevoegde waarde, omdat het toestel ook kan verwarmen. Er zijn verschillende soorten airconditioners op de markt, maar hoe weet u welke het beste bij uw situatie past? De meest gangbare modellen zijn een split unit airco en de mobiele airco.

 

Mobiele airco

Zoals de naam al aangeeft is het grote voordeel van een mobiele airco dat deze verplaatsbaar is. U kunt het toestel neerzetten in de ruimte die u wilt koelen. Er hoeft geen installateur voor te komen en u kunt het apparaat direct gebruiken. Een mobiele airco heeft ook enkele nadelen. Het apparaat maakt gebruik van een afvoerslang, waardoor deze altijd bij een raam of deur geplaatst moet worden. Daarnaast verbruikt een mobiele airco meer stroom dan een vaste variant en maakt deze meer geluid.

 

Split unit airconditioning

Een split airco bestaat uit een binnendeel en een buitenunit, welke op een vaste plek geïnstalleerd worden. De buitenunit plaatst de monteur normaal gesproken op montagebeugels aan de buitenmuur, of op een plat dak. De vaste airco heeft ook verschillende voordelen:

  • Kan zowel koelen als verwarmen
  • Verbetert de luchtkwaliteit
  • Maakt nauwelijks geluid
  • Energiezuinig

U kunt ook meerdere binnendelen aansluiten op één buiten unit. Dit noemen we een multisplit airco.

 

Bereken het benodigde vermogen voor uw airco

Als u besluit om een airco aan te schaffen, moet u wel eerst weten welk vermogen u nodig hebt. Dit kunt u berekenen met een simpele som. Wanneer de inhoud van de ruimte die u wilt koelen bijvoorbeeld 50 m3 is, vermenigvuldigt u dit met 40. Dus 50 x 40 = 2000 W. U heeft dus een airconditioning nodig met ongeveer 2 kW vermogen. De daadwerkelijke capaciteit is afhankelijk van onder andere de mate van isolatie en het gebruik van de ruimte. Vraag een gratis advies aan voor uw persoonlijke situatie.    

 

Delen op social media
Anderen bekeken ook
Kan er een adviseur langskomen?
Kan er een adviseur langskomen?

Vraag van onze klanten 'Kan er een adviseur van Volta Limburg langskomen?'    

Is advies gratis?
Is advies gratis?

Vraag van onze klanten 'Is advies over producten en diensten van Volta Limburg gratis?'      

Plaats een reactie
Bericht *
Naam *
E-mail

© 2022, Volta Limburg.

Alle rechten voorbehouden           |          Disclaimer 

Volg ons op social media

Facebook Volta Limburg 

LinkedIn Volta Limburg

 

Sluiten