De CV-ketel verplaatsen

De CV-ketel verplaatsen

Gaat u verbouwen of krijgt u een nieuw CV-ketel? Dat biedt mogelijkheden om de CV-ketel te verplaatsen. Er zijn verschillende plekken in huis waar het toestel goed kan functioneren. Er zijn een aantal belangrijke zaken om rekening mee te houden, zoals de mogelijkheid om de rookgassen af te voeren.

 

De beste plaats voor een CV-ketel

Ieder huis is anders. Dat maakt het lastig om een beste plaats te noemen voor de verwarmingsketel. Op de nieuwe plek is het belangrijk dat rookgassen kunnen worden afgevoerd. HR-ketels produceren ook condenswater, dus een op het riool aangesloten afvoer is ook vereist. Voor het uitvoeren van onderhoud moet het toestel toegankelijk blijven. We bespreken een aantal plaatsen waar de CV-ketel geïnstalleerd kan worden.

 

Zolder

De meeste CV-ketels staan op de zolder. Deze plek in het huis heeft als voordeel dat de rookgassen eenvoudig via een pijp in het dak afgevoerd kunnen worden. Ook is er minder druk nodig om het warme water rond te pompen, omdat de zwaartekracht een handje helpt. Nadeel is vaak de afstand tot de douche en kranen, waardoor het iets langer duurt tot er warm water beschikbaar is. Daarnaast beschikt de zolder soms niet over een afvoer voor het condenswater.

 

Garage

De garage is vaak voorzien van waterleidingen en het is vrij eenvoudig om via het dak een rookgasafvoer te maken. Dat maakt de garage een interessante locatie om de CV-ketel naartoe te verplaatsen. Een andere voordeel is de toegankelijkheid. Alleen de afstand tot de tappunten kan ervoor zorgen dat het warme water wat langer onderweg is.

 

In de keuken of badkamer

Verwarmingstoestellen worden steeds compacter. Dat betekent dat het steeds vaker mogelijk is om de nieuwe CV-ketel in de ruimte te installeren waar het warme water verbruikt wordt, zoals de keuken of de badkamer. Dat betekent dat u snel over warm water beschikt. Ook de leidingen zijn al aanwezig om het toestel op aan te sluiten. Grootste uitdaging is het creëren van een afvoer van de rookgassen. De monteur moet ook bij het toestel kunnen, houd daar rekening mee als u de CV-ketel wegwerkt achter een kastje of plaat.

 

CV-ketel met warmtepomp

Aandachtspunten voor duurzaam verwarmen

Als u de CV-ketel gaat verplaatsen, is het aan te raden om rekening te houden met de toekomstige verwarming van de woning. In bestaande woningen kiezen bewoners steeds vaker voor verduurzaming, zoals de installatie van een hybride warmtepomp. Dat betekent dat er een extra verwarmingstoestel naast de CV-ketel wordt geplaatst, oftewel er is extra ruimte nodig.

 

Zelf de CV verplaatsen

Het is af te raden zelf de CV-ketel te verplaatsen. U kunt natuurlijk het nodige voorbereidende werk doen, zoals het omleggen van leidingen en het creëren van een stroompunt. Het installeren van de CV-ketel zelf moet vakkundig gebeuren, omdat er bij de verbranding van gas schadelijke stoffen vrijkomen. Op 1 april 2022 gaat de gasketelwet in, waarna alleen nog gecertificeerde monteurs verbrandingsinstallaties mogen plaatsen. Dit moet het aantal koolmonoxidevergiftigingen terugdringen. 

 

Kosten van het verplaatsen

De kosten voor het verplaatsen van een CV-ketel zijn afhankelijk van de hoeveelheid werkzaamheden die de monteur moet uitvoeren. Dit bedrag is ook afhankelijk van de leeftijd van overige materialen, zoals het expansievat. Vraag voor een indicatie van de kosten een offerte aan.

Delen op social media
Anderen bekeken ook
Kan er een adviseur langskomen?
Kan er een adviseur langskomen?

Vraag van onze klanten 'Kan er een adviseur van Volta Limburg langskomen?'    

Is advies gratis?
Is advies gratis?

Vraag van onze klanten 'Is advies over producten en diensten van Volta Limburg gratis?'      

Plaats een reactie
Bericht *
Naam *
E-mail

© 2017, Volta Limburg.

Alle rechten voorbehouden           |          Disclaimer 

CV-ketel aanvraag

De nieuwsberichten rondom de verhoogde gas- en energieprijzen zorgen voor extra drukte. Snel geholpen? Vraag hier uw online offerte aan. 

Sluiten