Een CV-ketel op leeftijd: onderhouden of vervangen?

Een CV-ketel op leeftijd: onderhouden of vervangen?

Als een verwarmingstoestel op leeftijd begint te raken kunnen er vaker storingen voorkomen. Kunt u dan het beste de ketel vervangen of is het tijd voor een onderhoudsbeurt? In dit artikel leggen we uit wanneer onderhoud voldoende is en wanneer het toestel aan vervanging toe is. Hieronder schetsen we een aantal situaties en leggen we uit of onderhoud of vervanging het probleem verhelpt.

 

Een verouderde cv-ketel

De gemiddelde levensduur van een CV-ketel is 12 tot 15 jaar. Hoe ouder de ketel, hoe groter de kans op storingen wordt. Zeker als het toestel in de winter hard moet ploeteren om de woning warm te houden. Regelmatig onderhoud verlengt de levensduur van de ketel en verkleint de kans op defecten. Mocht de ketel al ouder zijn en steeds meer storingen krijgen, dan is het raadzaam om de CV-ketel te vervangen. Zo voorkomt u problemen als het echt koud wordt.

 

Nieuwe technologie beschikbaar

De technologie verandert continue. Dit geldt ook voor de techniek in verwarmingstoestellen. Het rendement van CV-ketels is door de jaren heen sterk verbeterd, waardoor de toestellen minder energie verbruiken. Nieuwe hoogrendementsketels leveren ook sneller warm water. Daarnaast zit er steeds meer software in een verwarmingstoestel, waardoor je de thermostaat via app op je telefoon kunt instellen.

 

De techniek in CV-ketels jonger dan 10 jaar is redelijk up-to-date, in dat geval adviseren we te kiezen voor periodiek onderhoud. Bij oudere ketels die regelmatig storingen geven is het aan te raden een nieuwe ketel te overwegen. Door de verbeterde technieken kunt u al snel 10% op uw gasverbruik besparen.

 

Verandering in warmtebehoefte

Door de jaren heen kan uw warmtebehoefte veranderen. Zo kan de vraag worden verhoogd door gezinsuitbreiding of een verbouwing van de badkamer. De warmtevraag kan natuurlijk ook verminderen, bijvoorbeeld na het isoleren van uw woning. In beide gevallen is het vervangen van de ketel een oplossing, maar dat hoeft niet altijd. Bij een grotere warmtevraag is het ook een mogelijkheid om een hybride warmtepomp bij te plaatsen.

 

De woning verduurzamen

Nederlanders zijn druk bezig om hun huis duurzamer te maken. Het energieverbruik kan op verschillende manieren verminderd worden. Bijvoorbeeld door het aanleggen van vloerverwarming, het aanbrengen van zonnepanelen, het aanbrengen van isolatie, kunt u energie besparen. Ook het vervangen van uw oude cv-ketel is een maatregel waarmee u energie bespaart. Dit komt onder andere doordat oudere ketels niet meer zo efficiënt werken, de cv-ketel niet meer past bij de warmtebehoefte of doordat de techniek zodanig is doorontwikkeld dat het rendabel is om het toestel te vervangen door een nieuwe ketel.

 

De verwarming regelmatig laten onderhouden

Hoe oud uw ketel ook is, het is altijd belangrijk de ketel regelmatig en goed te laten onderhouden. Sluit nu een onderhoudsabonnement af, dan ontvang u een gratis ketelinspectiebeurt t.w.v. €50,-!

onderhoudsactie

Bij het afsluiten van een cv-ketel onderhoudsabonnement, ontvang u nu een gratis cv-ketelinspectiebeurt t.w.v. €50,-! Direct profiteren

Delen op social media
Anderen bekeken ook
Kan er een adviseur langskomen?
Kan er een adviseur langskomen?

Vraag van onze klanten 'Kan er een adviseur van Volta Limburg langskomen?'    

Is advies gratis?
Is advies gratis?

Vraag van onze klanten 'Is advies over producten en diensten van Volta Limburg gratis?'      

Plaats een reactie
Bericht *
Naam *
E-mail

© 2017, Volta Limburg.

Alle rechten voorbehouden.

Corona virus

Lees meer over de maatregelen die Volta Limburg heeft genomen tegen het Corona virus.

Sluiten