Subsidie bij een nieuwe CV-ketel?

Subsidie bij een nieuwe CV-ketel?

Vanuit de overheid zijn er verschillende subsidies beschikbaar als u voor energiebesparende maatregelen in huis kiest. Het vervangen van uw oude CV-ketel voor een nieuw toestel zorgt ook voor minder energieverbruik, want nieuwe CV-ketels zijn zuiniger. Krijgt u dan ook subsidie aan de aankoop van een nieuwe verwarmingsketel?

 

Energie besparen met een CV-ketel

Fabrikanten verbeteren continu de verwarmingstechniek in hun ketels, waardoor CV-ketels steeds zuiniger worden. Nieuwe ketels zijn allemaal hoogrendements of HR-ketels: deze toestellen halen niet alleen warmte uit het verbranden van gas, ze gebruiken ook de restwarmte uit de rookgassen. Een nieuwe CV-ketel zal dus minder gas verbruiken om dezelfde ruimte te verwarmen.

 

Landelijke ISDE-subsidie

Particuliere huiseigenaren kunnen momenteel voor verschillende isolerende maatregelen en een warmtepomp subsidie aanvragen via de Investeringssubsidie Duurzame Energie, oftewel de ISDE. CV-ketels vallen niet onder deze regeling, omdat een verwarmingsketel voornamelijk gas verbruikt. Er zijn momenteel ook geen andere subsidies beschikbaar voor de aanschaf van een CV-ketel. U krijgt wel subsidie bij aankoop van een hybride warmtepomp, deze werkt samen met uw bestaande verwarmingsketel.

 

CV-ketel zonder subsidie aanschaffen

Ondanks dat er geen subsidie beschikbaar is voor nieuwe CV-ketel bespaart u nog altijd energie als u een nieuw toestel laat plaatsen. De modernste ketels verbruiken ongeveer 10% minder energie in vergelijking met een CV-ketel van 10 jaar oud. Dat biedt een interessante mogelijkheid om energie te besparen. Nieuwe ketels zijn daarnaast geschikt om te combineren met een hybride warmtepomp, deze kunt u ook in een later stadium ernaast installeren om nog meer gas te besparen. 

 

De juiste ketel kiezen

Om niet teveel energie te verbruiken is het belangrijk dat de capaciteit van de nieuwe ketel past bij de vraag van uw huishoudens. Gaat u een oude ketel vervangen? Vraag online eenvoudig een CV-ketel offerte aan.

Delen op social media
Anderen bekeken ook
Kan er een adviseur langskomen?
Kan er een adviseur langskomen?

Vraag van onze klanten 'Kan er een adviseur van Volta Limburg langskomen?'    

Is advies gratis?
Is advies gratis?

Vraag van onze klanten 'Is advies over producten en diensten van Volta Limburg gratis?'      

Plaats een reactie
Bericht *
Naam *
E-mail

© 2017, Volta Limburg.

Alle rechten voorbehouden           |          Disclaimer 

CV-ketel aanvraag

De nieuwsberichten rondom de verhoogde gas- en energieprijzen zorgen voor extra drukte. Snel geholpen? Vraag hier uw online offerte aan. 

Sluiten