Vloerverwarming en een cv-ketel: hoe werkt dat?

Vloerverwarming en een cv-ketel: hoe werkt dat?

In steeds meer huizen ligt vloerverwarming. De populariteit van deze vorm van verwarmen heeft meerdere redenen. De verwarmingsbuizen liggen onder de vloer en zijn dus niet zichtbaar voor het oog. Daarnaast is het een energiezuinige manier van verwarmen. Dit komt doordat vloerverwarming op een lage watertemperatuur werkt. Er hoeft dus minder warmte geproduceerd te worden om de verwarming te laten werken. Hoe werkt dit in combinatie met een CV-ketel?

 

Een geschikte cv-ketel voor vloerverwarming

Een cv-ketel in combinatie met vloerverwarming komt vaak voor. De ketel kan namelijk prima samenwerken met de verwarming in de vloer om de woning te verwarmen naar een comfortabele temperatuur. Maar welke ketel is passend? Gasgestookte én elektrische ketels zijn beiden geschikt voor vloerverwarming. Dankzij de energiezuinige werking van de vloerverwarming heeft de ketel weinig vermogen nodig om het benodigde water op temperatuur te houden. Er zijn wel een aantal aandachtspunten bij het combineren van vloerverwarming met een ketel. Het CV toestel moet namelijk snel kunnen opstarten en voor langere tijd op een lager vermogen kunnen functioneren.

 

De beste ketel voor vloerverwarming

Een modulerende cv-ketel past het beste bij vloerverwarming. Deze ketels passen het vermogen aan op basis van de warmtebehoefte en houden het water op een constante temperatuur. De CV hoeft niet elke keer aan te slaan wanneer u de temperatuur via thermostaat verhoogt. Dat zorgt voor een energiezuinige werking. Alle CV-ketels in ons assortiment beschikken over een modulerende pomp.

 

Temperatuur instellen bij vloerverwarming

De temperatuur van de vloerverwarming regelt u eenvoudig zelf. De manier waarop is afhankelijk van het feit of u ook radiatoren in huis heeft.

 

Cv-ketel met vloerverwarming

Heeft u alleen vloerverwarming in uw woning? Dan is het aan te raden om de watertemperatuur van de CV-ketel lager in te stellen. Een hoge temperatuur is niet nodig voor deze vorm van verwarming. Vaak kunt u de standaardinstelling van 80/90 graden verlagen naar 60 of zelfs 50 graden.

 

Cv-ketel met vloerverwarming én radiatoren

Heeft u vloerverwarming en radiatoren? Dan heeft u wel de standaard ingestelde temperatuur van de ketel nodig. Door een verdeler voor de vloerverwarming aan te sluiten op de cv-ketel wordt het temperatuurniveau automatisch aangepast. Zo stroomt er water met een lagere temperatuur naar de vloerverwarming, terwijl de radiatoren warmer water ontvangen.

 

Temperatuur regelen met thermostaat

Om een modulerende ketel optimaal te gebruiken, is een geschikte thermostaat nodig. Deze communiceert ook met de verdeler van de vloerverwarming. Hierdoor wordt de temperatuur van het water en de doorstroming berekend en aangepast. Doordat de ketel minder hard hoeft te werken, bespaart u op de energierekening.

 

Meer weten?

Als u een nieuwe ketel bij Volta Limburg bestelt, dan installeert een ervaren monteur het toestel. Sluit een onderhoudsabonnement af voor een optimaal rendement op uw cv-ketel. Wilt u een advies over welke ketel bij uw vloerverwarming past? Neem gerust contact met ons op.

Delen op social media
Anderen bekeken ook
Kan er een adviseur langskomen?
Kan er een adviseur langskomen?

Vraag van onze klanten 'Kan er een adviseur van Volta Limburg langskomen?'    

Is advies gratis?
Is advies gratis?

Vraag van onze klanten 'Is advies over producten en diensten van Volta Limburg gratis?'      

Plaats een reactie
Bericht *
Naam *
E-mail

© 2022, Volta Limburg.

Alle rechten voorbehouden           |          Disclaimer 

Spoedplaatsing?

Momenteel kunnen wij vanwege drukte geen spoedplaatsingen in behandeling nemen van personen die geen klant zijn van Volta Limburg. 

Sluiten