Zelf CV-ketel onderhoud uitvoeren: 3 tips

Zelf CV-ketel onderhoud uitvoeren: 3 tips

Als de dagen korter en kouder worden, mag de CV-ketel weer aan de slag. Waarschijnlijk heeft u de verwarming al een aantal maanden niet aan gehad. Het is dan ook goed om een aantal zaken te controleren en eventueel zelf onderhoud uit te voeren, zodat de CV-ketel klaar is voor het winterseizoen. Daardoor gaat de verwarmingsketel niet alleen langer mee, het toestel is ook zuiniger. We geven je 3 tips om zelf te testen of uw cv-ketel goed werkt.

 

Cv-ketel bijvullen

Om het verwarmde water naar de radiatoren te kunnen pompen, moet er voldoende druk op de leidingen zitten. De waarde controleert u op het display van de CV-ketel. Als de druk lager is dan 1 bar, dan moet de cv-ketel bijgevuld worden. Meer informatie vindt u op de pagina CV-ketel bijvullen. Hier staat ook een instructie waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe je de cv-ketel kunt bijvullen.

 

De radiatoren ontluchten

Als er teveel lucht in de radiatoren zit, warmen de radiatoren niet goed op. Dit herkent u aan een tikkend geluid uit de radiatoren of de leidingen. Komt dit veel voor in uw woning? Dan is het tijd om radiatoren te ontluchten. U vindt instructies op de pagina verwarming ontluchten. Na ontluchten zult u merken dat de radiatoren beter verwarmen: zo zit u er weer warmpjes bij.

 

Test de verwarming

De laatste stap bestaat uit het testen van de verwarming. Zet de thermostaat een half uur op 25 á 26 graden zodat de ketel goed zijn werk moet doen. Controleer of alle kamers verwarmd worden. Merkt u dat niet alle ruimtes goed warm worden? Dan kunt u ervoor kiezen om de radiatoren waterzijdig in te laten regelen. Dit zorgt ervoor dat het water weer gelijkmatig over alle radiatoren wordt verdeeld, zodat de verwarming optimaal functioneert.

 

Regelmatig onderhoud aan de CV-ketel

De cv-ketel regelmatig laten onderhouden door een monteur zorgt voor een goede en veilige werking, het vertraagt het slijtageproces van de ketel en verkleint de kans op storingen. Uw cv-ketel gaat niet alleen langer mee, de ketel blijft ook efficiënt werken.

 

Lees meer over onderhoud van de CV-ketel of bekijk de verschillende onderhoudsabonnementen en kies het service en onderhoudsabonnement die bij uw situatie past.

Bij het afsluiten van een cv-ketel onderhoudsabonnement, ontvangt u nu een gratis cv-ketelinspectiebeurt t.w.v. €50,-! Direct profiteren

Delen op social media
Anderen bekeken ook
Kan er een adviseur langskomen?
Kan er een adviseur langskomen?

Vraag van onze klanten 'Kan er een adviseur van Volta Limburg langskomen?'    

Is advies gratis?
Is advies gratis?

Vraag van onze klanten 'Is advies over producten en diensten van Volta Limburg gratis?'      

Plaats een reactie
Bericht *
Naam *
E-mail

© 2017, Volta Limburg.

Alle rechten voorbehouden.

Corona virus

Lees meer over de maatregelen die Volta Limburg heeft genomen tegen het Corona virus.

Sluiten