Een duurzame toekomst tegemoet met een warmtepomp

Een duurzame toekomst tegemoet met een warmtepomp

Een duurzame toekomst tegemoet moet met een warmtepomp

Met een warmtepomp kunt u uw huis toekomstbestendig maken. Er zijn twee soorten warmtepompen geschikt voor bestaande woningen: hybride- en all electric warmtepompen. Een hybride warmtepomp haalt energie uit de binnen- of buitenlucht. U kunt deze warmtepomp combineren met uw huidige CV-ketel en op piekmomenten springt de HR-ketel bij om uw huis of tapwater te verwarmen. Wilt u een stap in de goede richting maken, dan is de hybride warmtepomp een goede tussenoplossing op weg naar aardgasloos wonen. Uw woning moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen zoals goede isolatie. Denk hierbij aan vloer-, wand-, of dakisolatie of lagetemperatuurverwarming (vloer- of wandverwarming).

Waarom een hybride warmtepomp aanschaffen?
Een hybride warmtepomp is een goede aanvulling op de huidige CV-ketel (jonger dan 10 jaar) en een eerste stap in de verduurzaming van een woning. Een huis wordt hiermee op een duurzame manier verwarmd met minder aardgas. De hybride warmtepomp werkt samen met de CV-ketel op gas en is een goede tussenstap. Op koude dagen springt de gasketel bij om extra warmte en warm water te leveren. Hiermee daalt uw CO2-uitstoot voor verwarming en warm water met zo’n 35%. Hiermee gaan de energiekosten omlaag.
 

TIP!
Lees meer over de hybride warmtepomp voor binnen of buiten. 

Voor- en nadelen van het vervangen van uw CV-ketel
Het is belangrijk om de alternatieven goed te overwegen wanneer uw huidige CV-ketel toe is aan vervanging. In de meeste woningen hangt op dit moment nog een CV-ketel op gas. In het Klimaatakkoord is opgenomen dat de uitstoot van broeikasgassen vóór 2030 met 49% gereduceerd moet worden. Het reduceren van gasverbruik gaat op dit moment nog in kleine stapjes en er zijn nog veel stappen nodig om dit doel te bereiken. In de meeste Nederlandse woningen is het op dit moment nog niet mogelijk om aardgasloos te functioneren.

Is uw woning geschikt voor een warmtepomp? Doe de check!
Om te bepalen of uw woning geschikt is voor een warmtepomp hebben wij een aantal vragen opgesteld. Om een goed rendement en een korte terugverdientijd te behalen dient u alle vragen met ‘ja’ te kunnen beantwoorden. Bij een combinatie van vloerverwarming en radiatoren wordt een lager rendement behaald en is het niet zeker dat uw woning geschikt is voor een warmtepomp.

 1. Heeft u dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie én HR++ glas?
  Ja of Nee
 2. Heeft u ruimte voor een buitenunit (ongeveer 55 x 80 x 40 cm) aan de buitenmuur, het dak of de grond?
  Ja of Nee
 3. Heeft u ruimte (ongeveer 60 x 30 x 30 cm) voor een warmtepomp naast uw CV-ketel?
  Ja of Nee
 4. Heeft u een CV-ketel? En deze is jonger dan 10 jaar?
  Ja of Nee
 5. Beschikt uw woning alléén over vloer-/lagetemperatuur radiatoren?
  Ja of Nee

TIP!
Een warmtepomp in combinatie met zonnepanelen zorgt voor een nog beter rendement.


Hoe werkt een warmtepomp?


 

 

Klant aan het woord
Paul Dekkers uit America (Limburg) heeft onlangs een warmtepomp via Volta Limburg aangeschaft. Graag deelt de heer Dekkers zijn ervaringen.
 

De heer Dekkers vertelt: “Vorig jaar was mijn 20 jaar oude HR-ketel aan vervanging toe. Ik had me ingelezen over (hybride) warmtepompen en besloot een aantal bedrijven op gesprek te laten komen en een offerte te laten maken. Volta Limburg was een van hen. Met adviseur Mike Verhaegh heb ik een goed gesprek gehad waar ook eerlijk werd uitgelegd dat mijn woning (vrijstaand, 200m2 woonoppervlak, bouwjaar 1998 met deels vloerverwarming) niet geschikt was voor een volledig elektrische warmtepomp, maar dat een hybride warmtepomp prima geschikt zou zijn.

Vergelijken van offertes
Na alle offertes te hebben ontvangen en ondertussen nog een aantal vragen te hebben gesteld was bij Volta Limburg niet alleen de prijs in orde, maar werden ook de vragen naar expertise beantwoord. Uiteindelijk heb ik voor Volta Limburg gekozen. Er is netjes volgens afspraak een nieuwe CV-ketel met hybride warmtepomp geplaatst. De warmtepomp heb ik aangeschaft om gas te besparen. Met een slimme meter gekoppeld aan een online portal is het gasverbruik makkelijk te vergelijken. De warmtepomp hangt ook aan een slim stopcontact zodat het verbruik bijgehouden wordt, meten is weten!

Kies een geschikte locatie
De warmtepomp is bij mij geplaatst aan de buitenmuur van de logeerkamer. Op deze manier heb ik zo min mogelijk overlast van het geluid wat geproduceerd wordt door de pomp. Zelf gebruik ik geen nachtverlaging maar middagverhoging. Als het buiten warmer is, is het rendement van de warmtepomp hoger: dus vanaf 13.00 uur laat ik de binnentemperatuur één graden oplopen en om 16.00 uur nog één graden.


Tevreden klant
Een (hybride) warmtepomp is een goede keuze, mits de woning voldoende geïsoleerd is en er grotendeels lage temperatuurverwarming (zoals vloerverwarming) aanwezig is. Ik ben erg tevreden met mijn keuze voor de warmtepomp en hoe dit door Volta Limburg geregeld is!”

Delen op social media
Anderen bekeken ook
Kan er een adviseur langskomen?
Kan er een adviseur langskomen?

Vraag van onze klanten 'Kan er een adviseur van Volta Limburg langskomen?'    

Is advies gratis?
Is advies gratis?

Vraag van onze klanten 'Is advies over producten en diensten van Volta Limburg gratis?'      

Plaats een reactie
Bericht *
Naam *
E-mail

© 2017, Volta Limburg.

Alle rechten voorbehouden           |          Disclaimer 

CV-ketel aanvraag

De nieuwsberichten rondom de verhoogde gas- en energieprijzen zorgen voor extra drukte. Snel geholpen? Vraag hier uw online offerte aan. 

Sluiten