Een nieuw jaar: hoe houdt u uw energierekening onder controle?

Een nieuw jaar: hoe houdt u uw energierekening onder controle?

Een nieuw jaar: hoe houdt u uw energierekening onder controle?

Het begin van het jaar is altijd een goed moment om u af te vragen hoe u uw huis energiezuiniger kunt maken. Steeds meer mensen grijpen dit moment ook aan om hun energierekening tegen het licht te houden. In deze blog geven we u meer inzicht in uw energieverbruik en hoe u uw verbruik kunt verlagen.

 

Weet u hoeveel elektriciteit en gas u gebruikt? En welke apparaten veel stroom gebruiken? 
Zo'n 86% van uw energierekening gaat op aan kosten waar u zelf invloed op heeft. Als u daar goed inzicht in hebt, is het makkelijker om energie te besparen. Dat is goed voor het milieu én voor uw portemonnee.


Tips voor inzicht in uw energieverbruik:

  1. Maak gebruik van een energieverbruiksmanager. U ziet op welke momenten u veel energie gebruikt. Dat maakt het een handige hulp bij besparen.
  2. Koppel uw energieverbruiksmanager aan een slimme meter en u krijgt nog beter inzicht.
  3. Een beertender of elektrische kachel: sommige apparaten gebruiken heel veel energie. Zoek de energieslurpers op in uw huis en elimineer ze!
  4. Waar betaalt u eigenlijk voor? In onze blog “Houd grip op uw energierekening” leest u hoe uw energierekening is opgebouwd en welke vaste kosten er zijn.

De energiebelasting verandert in 2020
Op 1 januari 2020 is de energiebelasting veranderd. Gemiddeld gaan huishoudens daardoor minder belasting betalen. Tegelijk stijgen de kosten voor netbeheer. Wat betekent dit voor uw energierekening? Check het met de rekentool van Milieu Centraal.
Klik hier om te berekenen hoe veel u betaalt aan energiebelasting, de energie zelf en netwerkkosten.

Gemiddeld wordt uw energierekening € 100,- euro minder
De belasting voor gas gaat met bijna 8 cent omhoog en die voor stroom met bijna 1 cent. Toch daalt de gemiddelde energierekening in 2020. Dat komt doordat u een veel hogere teruggave van energiebelasting krijgt; ruim 200 euro meer dan in 2019. Hierdoor gaat een huishouden met een gemiddeld energieverbruik in 2020 € 100,- euro minder aan energiebelasting betalen. 


Waarom stijgt de energiebelasting op aardgas meer dan op stroom?

De overheid wil het verbruik van aardgas terugdringen om klimaatverandering tegen te gaan. Een hogere belasting op aardgas is een stimulans om uw woning te isoleren en over te stappen op een elektrische warmtepomp voor verwarming.


Wij maken verduurzaming zo eenvoudig mogelijk voor u
Om woningeigenaren op weg te helpen werken we met verduurzamingsadviseurs. Zij gaan samen met u aan de slag om uw energierekening omlaag te brengen. Dit doen wij onder de noemer PlusJeHuis met als doel woningen energiezuiniger en comfortabeler te maken. Adviseurs brengen in kaart welke effecten verduurzamingsmaatregelen zoals spouwmuurisolatie, zonnepanelen, hybride warmtepompen en een slimme thermostaat hebben op uw energierekening. De wensen van de woningeigenaar worden geïnventariseerd en vervolgens kijken we wat er mogelijk is. Vaak lijken het ingrijpende aanpassingen, maar valt het mee in de praktijk. Het isoleren van een spouwmuur is een kwestie van kleine gaatjes boren in de gevel die vervolgens weer dicht gemaakt worden. Je ziet er bijna niets van. De adviseurs geven een advies op basis van de specifieke wensen en omstandigheden van de woningeigenaar en berekenen de terugverdientijd van de investering. We begeleiden u van het begin tot het eind: van advies tot uitvoering. Elke woning is immers anders en dus maatwerk.
 

Wilt u weten welke energiebesparende maatregelen passen bij uw woning?
Doe de energiescan van PlusJeHuis om te kijken hoeveel u kunt besparen.

Delen op social media
Anderen bekeken ook
Kan er een adviseur langskomen?
Kan er een adviseur langskomen?

Vraag van onze klanten 'Kan er een adviseur van Volta Limburg langskomen?'    

Is advies gratis?
Is advies gratis?

Vraag van onze klanten 'Is advies over producten en diensten van Volta Limburg gratis?'      

Plaats een reactie
Bericht *
Naam *
E-mail

© 2017, Volta Limburg.

Alle rechten voorbehouden           |          Disclaimer 

CV-ketel aanvraag

De nieuwsberichten rondom de verhoogde gas- en energieprijzen zorgen voor extra drukte. Snel geholpen? Vraag hier uw online offerte aan. 

Sluiten