Leningen en subsidiemogelijkheden voor energiebesparende maatregelen

Leningen en subsidiemogelijkheden voor energiebesparende maatregelen

Voor energiebesparende maatregelen

 1. BTW-teruggave zonnepanelen
  Particulieren kunnen het BTW-bedrag over de gehele aanschaf en installatie van het zonnepanelensysteem terugkrijgen van de overheid
   
 2. Energiebespaarlening
  Met de Energiebespaarlening van het Nationaal Energiebespaarfonds is het mogelijk om energiebesparende maatregelen te financieren. De lening kan naast zonnepanelen ook gebruikt worden voor isolatie en waterzijdig inregelen. Hierbij mag 75% van de lening gebruikt worden voor zonnepanelen en 25% voor andere energiebesparende maatregelen. 
   
 3. Stimuleringslening Duurzaam Thuis
  Via de provincie Limburg kan men gebruik maken van de Stimuleringslening Duurzaam Thuis. Met deze lening kan men de investering in zonnepanelen tegen gunstige voorwaarden financieren. De maandelijkse aflossing is hierbij kleiner dan de maandelijkse besparing, hierdoor heeft men al vanaf de eerste maand financieel voordeel. Als u 2 of meer isolerende aanpassingen doet komt u ook in aanmerking voor onderstaande subsidie (SEEH).  
   
 4. Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH)
  De SEEH is een landelijke regeling van toepassing bij de uitvoer van twee of meer isolatiemaatregelen. U kunt tot wel 20% subsidie ontvangen tot een maximum bedrag van € 10.000,-. De subsidie is alleen geldig als u eigenaar van het huis bent en er zelf woont. U kunt de subsidie combineren met andere subsidies, bijvoorbeeld van de gemeente of provincie en met een Energiebespaarlening.

Wist u dat
De overheid vanaf september 2019 subsidie beschikbaar stelt voor isolatie. Een goed moment om uw woning te isoleren. Zo bespaart u tot wel 20% op isolatie. Aan de subsidie zijn enkele voorwaarden verbonden. U komt in aanmerking voor de subsidie wanneer u minimaal twee isolatiemaatregelen laat aanbrengen. De hoogte van het bedrag is afhankelijk van het type isolatiemaatregelen en het aantal vierkante meters dat is geisoleerd. Het subsidiebedrag kan wel oplopen tot 20% van de investering tot een maximum van € 10.000.-. De kosten heeft u daarmee weer sneller terugverdiend. Dat maakt het isoleren van uw woning nu extra aantrekkelijk. 

 • Spouwmuurisolatie
 • Vloerisolatie
 • Dakisolatie
 • Glasisolatie

Benieuwd naar de mogelijkheden? In het rapport van de gratis energiescan van PlusJeHuis krijgt u een overzicht van mogelijke subsidies en/of leningen.

Delen op social media
Anderen bekeken ook
Kan er een adviseur langskomen?
Kan er een adviseur langskomen?

Vraag van onze klanten 'Kan er een adviseur van Volta Limburg langskomen?'    

Is advies gratis?
Is advies gratis?

Vraag van onze klanten 'Is advies over producten en diensten van Volta Limburg gratis?'      

Plaats een reactie
Bericht *
Naam *
E-mail

© 2017, Volta Limburg.

Alle rechten voorbehouden.

Corona virus

Lees meer over de maatregelen die Volta Limburg heeft genomen tegen het Corona virus.

Sluiten