Leningen en subsidiemogelijkheden voor energiebesparende maatregelen

Leningen en subsidiemogelijkheden voor energiebesparende maatregelen

Er zijn verschillende leningen beschikbaar om energiebeparende maatregelen door te voeren in uw woning. Daarnaast komt u bij een aantal aanpassingen in aanmerking voor subsidie.

 1. Btw-teruggave zonnepanelen
  Particulieren kunnen het btw-bedrag over de gehele aanschaf en installatie van het zonnepanelensysteem terugkrijgen van de overheid. Dit komt voor een gemiddeld particulier zonnepanelensysteem neer op minimaal € 700,-.
   
 2. Energiebespaarlening
  Met de Energiebespaarlening van het Nationaal Energiebespaarfonds is het mogelijk om energiebesparende maatregelen te financieren. De lening kan naast zonnepanelen ook gebruikt worden voor isolatie en waterzijdig inregelen. Hierbij mag 75% van de lening gebruikt worden voor zonnepanelen en 25% voor andere energiebesparende maatregelen. 
   
 3. Stimuleringslening Duurzaam Thuis
  Via de provincie Limburg kan men gebruik maken van de Stimuleringslening Duurzaam Thuis. Met deze lening kan men de investering in zonnepanelen of andere energiebesparende maatregelen tegen gunstige voorwaarden financieren. De maandelijkse aflossing is hierbij kleiner dan de maandelijkse besparing, hierdoor heeft men al vanaf de eerste maand financieel voordeel. Als u meerdere energiebesparende aanpassingen doet komt u ook in aanmerking voor subsidie.  
   
 4. Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing (ISDE) - voorheen SEEH
  De ISDE is per 1 januari 2021 uitgebreid met subsidies voor verschillende energiebesparende maatregelen, die daarvoor onder de SEEH vielen. Dit betreft onder andere isolerende maatregelen, de aanschaf van een warmtepomp of aansluiting op een warmtenet. De subsidie is alleen geldig als u eigenaar van het huis bent en er zelf woont. U kunt de subsidie combineren met andere subsidies, bijvoorbeeld van de gemeente of provincie en met een Energiebespaarlening. Lees meer over de wijziging van subsidies in 2021.

Wist u dat
De overheid vanaf september 2019 subsidie beschikbaar stelt voor isolatie? Dat maakt isoleren nu extra interessant. Zo bespaart u tot wel 20% op de totale kosten. Aan de subsidie zijn enkele voorwaarden verbonden. U komt in aanmerking voor de subsidie wanneer u minimaal twee isolatiemaatregelen laat aanbrengen (of één vorm van isolatie combineert met bijvoorbeeld een warmtepomp of zonneboiler). De hoogte van het bedrag is afhankelijk van het type isolatiemaatregelen en het aantal vierkante meters dat is geisoleerd. Het subsidiebedrag kan wel oplopen tot 20% van de investering. Er is wel een minimum en maximum aan vierkante meters vastgesteld. Door de tegemoetkoming verdient u de investering sneller terug. Dat maakt het isoleren van uw woning nu extra aantrekkelijk. 

 • Spouwmuurisolatie
 • Vloer- of bodemisolatie
 • Gevelisolatie
 • Dakisolatie
 • Glasisolatie (ook voor kozijnen en isolerende deuren)

Benieuwd naar de mogelijkheden? In het rapport van de gratis PlusJeHuis huisscan krijgt u een overzicht van mogelijke subsidies en/of leningen.

Delen op social media
Anderen bekeken ook
Kan er een adviseur langskomen?
Kan er een adviseur langskomen?

Vraag van onze klanten 'Kan er een adviseur van Volta Limburg langskomen?'    

Is advies gratis?
Is advies gratis?

Vraag van onze klanten 'Is advies over producten en diensten van Volta Limburg gratis?'      

Plaats een reactie
Bericht *
Naam *
E-mail

© 2017, Volta Limburg.

Alle rechten voorbehouden.

Corona virus

Lees meer over de maatregelen die Volta Limburg heeft genomen tegen het Corona virus.

Sluiten