Hoe energiezuinig is mijn woning? Doe de huisscan!

Hoe energiezuinig is mijn woning? Doe de huisscan!

Bewust energie besparen is niet alleen gunstig voor uw portemonnee, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Maar wist u dat u door het nemen van extra energiebesparende maatregelen de waarde van uw woning en het energielabel kunt verhogen?

 

Energiebesparende mogelijkheden 

Er zijn verschillende manieren om uw woning te verduurzamen, met isolatie, ventilatie zonnepanelen of een warmtepomp. Maar hoe duurzaam is uw woning eigenlijk al op dit moment? Afhankelijk van hoe u woont, zijn er verschillende mogelijkheden om uw huis te verduurzamen. Als u weet wat de status van uw woning is, kunt u zich makkelijker en sneller verdiepen in de nog te nemen energiebesparende maatregelen.

 

Energie besparen is makkelijk als u weet waarop u moet letten en inzicht hebt in uw energieverbruik. Een makkelijke en snelle manier om inzicht te krijgen in uw energieverbruik kan met een online huisscan. Met de scan ontdekt u binnen enkele minuten wat uw energieverbruik is in vergelijking met anderen in dezelfde woonsituatie. Zo kunt u zien of u teveel betaald. Naast de energiezuinigheid van de woning zelf, hangt het verbruik ook samen met meerdere factoren. Denk hierbij aan het aantal personen, de aanwezige apparatuur en het eigen gedrag. De één heeft het snel koud en stookt veel, ook als ze niet thuis zijn of in ruimtes waar ze niet zijn terwijl de ander vergeet om het licht uit te doen en dus veel energie verspilt. Laten we ook de lekkere, lange warme douchebeurten niet vergeten.

 

Kleine en grote beparingen

U kunt al snel energie besparen door alleen de ruimtes te verwarmen waar u bent, apparaten slimmer te gebruiken en energieslurpers te vervangen. Ook kunt u met een douchetimer gemakkelijk besparen op uw gas- en waterverbruik. Maar met deze maatregelen wordt de woning echter niet duurzamer, wel met energiebesparende maatregelen zoals isolatie, vervangen van ramen, ventilatie, zonnepanelen en een (hybride) warmtepomp.

 

Maar welke duurzame maatregelen heeft u al en waar kunt u nog op besparen? Dit krijgt u inzichtelijk met de online huisscan van PlusJeHuis. Met de tool ontdekt u binnen enkele minuten hoe uw woning energiezuiniger wordt. Aan de hand van uw postcode en huisnummer worden openbare gegevens van uw woning alvast ingevuld. Hierbij kunt u denken aan de woonruimte, het woonoppervlak en het bouwjaar. Ook wordt gevraagd om vooraf ingevulde informatie te controleren en ontbrekende gegevens in te vullen. Vervolgens ziet u in één oogopslag welke duurzame aanpassingen u kunt doen om uw woning toekomstbestendig kunt maken. U ziet daarbij gelijk wat het kost en wat het oplevert!

 

Kortom: met een energiecheck en de online huisscan wordt u op weg geholpen naar een energiezuinig huis. De voordelen op een rijtje:

  • Snel inzicht in de huidige energiezuinigheid van uw woning;
  • Een overzicht van de energiebesparende maatregelen die u kunt nemen;
  • Binnen een paar stappen ziet u per maatregel wat het kost en wat het oplevert. Ook ziet u de terugverdientijd;
  • Door gericht advies kunt u sneller aan de slag met het verduurzamen van uw woning.

 

Subsidies en regelingen voor het verbeteren van uw huis

Om duurzame maatregelen te stimuleren, zijn er diverse subsidies en regelingen beschikbaar waar u gebruik van kunt maken. Wij hebben er een aantal voor u op een rij gezet.

Delen op social media
Anderen bekeken ook
Kan er een adviseur langskomen?
Kan er een adviseur langskomen?

Vraag van onze klanten 'Kan er een adviseur van Volta Limburg langskomen?'    

Is advies gratis?
Is advies gratis?

Vraag van onze klanten 'Is advies over producten en diensten van Volta Limburg gratis?'      

Plaats een reactie
Bericht *
Naam *
E-mail

© 2017, Volta Limburg.

Alle rechten voorbehouden           |          Disclaimer 

CV-ketel aanvraag

De nieuwsberichten rondom de verhoogde gas- en energieprijzen zorgen voor extra drukte. Snel geholpen? Vraag hier uw online offerte aan. 

Sluiten