Houd grip op uw energierekening

Houd grip op uw energierekening

Houd grip op uw energierekening 

In 2019 is de gemiddelde energierekening van een Nederlands huishouden € 2.050,-. Zo'n 55 procent gaat op aan gas en 32 procent aan stroom*. Ongeveer 13% van uw jaarlijkse energierekening bestaat uit vaste kosten voor de netbeheerder en het energiebedrijf. De 87% voor gas en stroom die dan overblijft kunt u zelf omlaag brengen, bijvoorbeeld door uw huis zuinig te verwarmen en slim met apparaten om te gaan. Weet u hoeveel elektriciteit en gas u gebruikt? En welke apparaten veel stroom gebruiken? Als u daar goed inzicht in hebt, is het makkelijker om energie te besparen. Dat is goed voor het milieu én voor uw portemonnee.

 

Hoe houd ik grip op mijn energierekening?
Dat is een vraag die we vaak horen. Als u goed inzicht hebt, dan is het makkelijker om energie te besparen. Denk bijvoorbeeld aan uw apparaten thuis, witgoed zijn grote energieverbruikers. Kies altijd voor een A+++ label. Check welke labels uw apparaten hebben. A/A+ apparaten zijn rijp voor vervanging. Oude plasma tv’s zijn ook grootverbruikers, vervang deze door een nieuwe tv met een hoog energielabel. Gebruik apparaten efficiënt en alleen wanneer noodzakelijk en skip de stand-by stand, trek gewoon de stekkers uit het stopcontact en u maakt al een verschil. Kortom, de belangrijkste tip om direct te starten met besparen is; verbruik minder energie in u dagelijkse leven!

 

Maak duurzame keuzes
Wilt u het nog grondiger aanpakken? Start met een goede isolatie van uw huis en houd de warmte binnen! Isoleren is de eerste stap die u zet om uw huis te verduurzamen. Door de hogere gasprijs levert het nu nóg meer op om de isolatie van uw huis te verbeteren. Veel huizen hebben nog geen spouwmuurisolatie en vloerisolatie. Samen kost dat gemiddeld 3.700 euro, u bespaart elk jaar 870 euro*. Hiermee voorkomt u dat u meer moet stoken, omdat de warmte uw huis ontsnapt én het zorgt voor een lager gasverbruik. Daarna kunt u gaan voor een duurzame energiebron, denk hierbij aan een hybride warmtepomp die uw CV-ketel ondersteunt en waarmee u € 160,- per jaar bespaart of zonnepanelen op uw dak. Met zo’n 10 zonnepanelen bespaart u jaarlijks € 500,- en voorkomt u dus een hoge elektriciteitsrekening.

 

Slim verwarmen
De CV-ketel heeft geen duurzaam karakter, maar met uw CV kunt u wel duurzaam omgaan. Een belangrijke tip hierin is uw ketel goed te laten onderhouden. Regelmatig specialistisch onderhoud zorgt niet alleen voor een langere levensduur van uw CV-ketel, maar ook voor een energiezuinige werking. De servicemonteur stelt uw toestel tijdens een onderhoudsbeurt energiezuinig af, door bijvoorbeeld een lagere watertemperatuur voor de verwarming te kiezen of de ecostand voor warm water toe te passen. Hiermee kunt u jaarlijks tot € 300,- besparen op uw energierekening, na elke beurt is uw ketel weer topfit.

 

Periodiek onderhoud van de cv-ketel verdient zichzelf terug

Ga zelf ook slim om met het verwarmen van uw huis, zet uw verwarming ’s nachts op 15 graden, doe de binnendeuren dicht, verwarm alleen kamers waar u veel bent, verwarm uw slaapkamer niet (een kruikje mag) en zet de thermostaat sowieso een graadje lager! Een slimme thermostaat kan u hierbij helpen. En ‘last but not least’ start in de herfst met het dragen van lekkere warme gezellige truien, dan hoeft de verwarming u niet warm te houden.

Houd grip op uw energierekening door u:

  • goed in te lezen of een specialist om advies te vragen
  • duurzame keuzes te maken
  • te starten met het isoleren van uw huis
  • slim te verwamen
  • plan een onderhoudsbeurt voor uw CV-ketel

Dan schrikt u ook niet meer van uw energierekening.

Delen op social media
Anderen bekeken ook
Kan er een adviseur langskomen?
Kan er een adviseur langskomen?

Vraag van onze klanten 'Kan er een adviseur van Volta Limburg langskomen?'    

Is advies gratis?
Is advies gratis?

Vraag van onze klanten 'Is advies over producten en diensten van Volta Limburg gratis?'      

Plaats een reactie
Bericht *
Naam *
E-mail

© 2017, Volta Limburg.

Alle rechten voorbehouden           |          Disclaimer 

CV-ketel aanvraag

De nieuwsberichten rondom de verhoogde gas- en energieprijzen zorgen voor extra drukte. Snel geholpen? Vraag hier uw online offerte aan. 

Sluiten