Klant aan het woord over verduurzaming

Klant aan het woord over verduurzaming

PlusJeHuis maakt verduurzaming eenvoudig

‘De kans dat je kunt besparen is heel groot’

Rob Kemmeren runt in het pittoreske Zuid-Limburgse plaatsje Eys de sfeervolle Bed & Breakfast Dalauro. De B&B en het aangrenzende woonhuis zijn gevestigd in een oude boerderij die Rob met hulp van het Volta Limburg project PlusJeHuis stevig verduurzaamde. De spouwmuren werden geïsoleerd, op het dak liggen zonnepanelen en met een slimme thermostaat regelt Rob via een app nauwkeurig de temperatuur in huis. Joeri Hermens is adviseur bij Volta Limburg en begeleidde Rob bij het energiezuiniger maken van zijn karakteristieke pand.
 

Vakwerk

„We inventariseren wat de wensen zijn van de klant en kijken wat er mogelijk is in de woning,” zegt Joeri. "De B&B van Rob is bijvoorbeeld niet geschikt voor een warmtepomp, maar wel voor zonnepanelen en spouwmuurisolatie.” Rob verbaasde zich over de snelheid waarmee Volta Limburg te werk ging. "Het isoleren van de spouwmuur was maar een halve dag werk” zegt hij. "Ze bepaalden eerst nauwkeurig waar de gaten in de buitengevel moesten komen, spoten vervolgens het isolatiemateriaal erin en smeerden de gaten weer dicht. Je ziet er niets meer van. Ze leveren echt vakwerk.”
 

Zonnepanelen

Afgelopen zomer installeerde Volta Limburg meer dan vijftig zonnepanelen op het dak van het woonhuis en de B&B. "Joeri berekende dat de terugverdientijd van de panelen op ongeveer zesenhalf jaar ligt” zegt Rob. "We vinden het belangrijk dat we als B&B een duurzame uitstraling hebben, maar het is dus ook zeker een financiële afweging”. "We hebben er tevens rekening mee gehouden dat de esthetische waarden van de boerderij intact moesten blijven,” vult Joeri aan. "Het is altijd een kwestie van maatwerk.”
 

Samenwerking

De samenwerking met Volta Limburg heeft Rob als bijzonder prettig ervaren. Hij adviseert iedereen om het gesprek met Joeri en zijn collega’s van Volta Limburg aan te gaan. "De kans dat je kunt besparen op je energiekosten is heel groot. En Volta Limburg neemt je echt aan de hand".

Delen op social media
Anderen bekeken ook
Kan er een adviseur langskomen?
Kan er een adviseur langskomen?

Vraag van onze klanten 'Kan er een adviseur van Volta Limburg langskomen?'    

Is advies gratis?
Is advies gratis?

Vraag van onze klanten 'Is advies over producten en diensten van Volta Limburg gratis?'      

Plaats een reactie
Bericht *
Naam *
E-mail

© 2017, Volta Limburg.

Alle rechten voorbehouden           |          Disclaimer 

CV-ketel aanvraag

De nieuwsberichten rondom de verhoogde gas- en energieprijzen zorgen voor extra drukte. Snel geholpen? Vraag hier uw online offerte aan. 

Sluiten