Stimuleringslening Duurzaam Thuis

Stimuleringslening Duurzaam Thuis

Voor de financiering van verduurzaming van de woning kunnen inwoners van Limburg terecht bij de provincie. Er zijn verschillende leningen beschikbaar, in de vorm van een stimulerings- en een verzilverlening.

 

Stimulering verduurzaming en leefbaarheid

De provincie stelt de leningen beschikbaar om inwoners aan te moedigen energiebesparende maatregelen te nemen en het verbruik van fossiele energie te verminderen. Hieronder vallen bijvoorbeeld het aanbrengen van woningisolatie, het installeren van een warmtepomp of de installatie van zonnepanelen op het dak.

 

Doelgroep

De verschillende leningen zijn beschikbaar voor zowel particuliere huurders als woningeigenaren.

  • Huurders kunnen €2.500,- tot €25.000,- lenen.
  • Woningeigenaren kunnen €2.500,- tot €35.000,- lenen.
  • Particuliere woningeigenaren en huurders kunnen tot 5 leningen tegelijk afsluiten.

 

Soorten leningen

Er zijn drie verschillende leningen beschikbaar:

  • Onderhandse Stimuleringslening: lening voor particuliere woningeigenaren en huurders, van €2.500,- tot een bedrag van €25.000,-. Het rentetarief is 2%, als u minimaal €1.250,- besteedt aan isolatie daalt het tarief naar 1,5%.
  • Hypothecaire Stimuleringslening: voor particuliere woningeigenaren, voor een bedrag van €25.000,- tot €35.000,-. Het rentetarief is 1,1%, als u minimaal €1.250,- besteedt aan isolatie daalt het tarief naar 0,6%. U betaalt eenmalig afsluit- en notariskosten.
  • Verzilverlening: voor particuliere woningeigenaren, van €2.500,- tot een bedrag van €35.000,-. Alleen voor inwoners die binnen 10 jaar of eerder in aanmerking komen voor een AOW-uitkering. U betaalt eenmalig afsluit- en notariskosten.     

 

Aanvragen stimuleringslening

Vraag de lening aan voordat u de energiebesparende maatregelen uitvoert. Dit kan via de website van de provincie Limburg. De lening is afkomstig van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn). Bij goedkeuring komt het bedrag beschikbaar in een bouwdepot.

 

Als u 2 of meer isolerende maatregelen uitvoert komt u ook in aanmerking voor de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE). Deze regelingen zijn te combineren. De subsidie kunt u aanvragen via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Delen op social media
Anderen bekeken ook
Kan er een adviseur langskomen?
Kan er een adviseur langskomen?

Vraag van onze klanten 'Kan er een adviseur van Volta Limburg langskomen?'    

Is advies gratis?
Is advies gratis?

Vraag van onze klanten 'Is advies over producten en diensten van Volta Limburg gratis?'      

Plaats een reactie
Bericht *
Naam *
E-mail

© 2017, Volta Limburg.

Alle rechten voorbehouden.

Corona virus

Lees meer over de maatregelen die Volta Limburg heeft genomen tegen het Corona virus.

Sluiten