Duurzaamheidslening Limburg

Duurzaamheidslening Limburg

De provincie biedt inwoners van Limburg een duurzaamheidslening voor de financiering van energiebesparende maatregelen. Er zijn verschillende opties beschikbaar, in de vorm van een stimulerings- en een verzilverlening.

 

Stimulering verduurzaming en leefbaarheid

De provincie stelt de duurzaamheidslening beschikbaar om inwoners aan te moedigen energiebesparende maatregelen te nemen en het verbruik van fossiele energie te verminderen. Hieronder vallen bijvoorbeeld het aanbrengen van woningisolatie, het installeren van een warmtepomp of de installatie van zonnepanelen op het dak. Niet voor niets promoot Limburg de duurzaamheidslening met de leus 'laat de zon je rekening betalen'.

 

Doelgroep

De verschillende leningen zijn beschikbaar voor zowel particuliere huurders als woningeigenaren.

  • Huurders kunnen €2.500,- tot €25.000,- lenen.
  • Woningeigenaren kunnen €2.500,- tot €35.000,- lenen.
  • Particuliere woningeigenaren en huurders kunnen tot 5 leningen tegelijk afsluiten.

 

Soorten leningen

Er zijn drie verschillende duurzaamheidsleningen beschikbaar:

  • Onderhandse Stimuleringslening: lening voor particuliere woningeigenaren en huurders, van €2.500,- tot een bedrag van €25.000,-. Het rentetarief is 2%, als u minimaal €1.250,- besteedt aan isolatie daalt het tarief naar 1,5%.
  • Hypothecaire Stimuleringslening: voor particuliere woningeigenaren, voor een bedrag van €25.000,- tot €35.000,-. Het rentetarief is 1,1%, als u minimaal €1.250,- besteedt aan isolatie daalt het tarief naar 0,6%. U betaalt eenmalig afsluit- en notariskosten.
  • Verzilverlening: voor particuliere woningeigenaren, van €2.500,- tot een bedrag van €35.000,-. Alleen voor inwoners die binnen 10 jaar of eerder in aanmerking komen voor een AOW-uitkering. U betaalt eenmalig afsluit- en notariskosten.     

 

Aanvragen duurzaamheidslening

Vraag de duurzaamheidslening aan voordat u de energiebesparende maatregelen uitvoert. Dit kan via de website van de provincie Limburg. De lening is afkomstig van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn). Bij goedkeuring komt het bedrag beschikbaar in een bouwdepot.

 

Als u 2 of meer isolerende maatregelen uitvoert komt u ook in aanmerking voor de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE). Deze regelingen zijn te combineren. Subsidie kunt u aanvragen via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

 

Wilt u aan de slag met het verduurzamen van uw woning? Met de online huisscan van PlusJeHuis ziet u direct met welke maatregel u het meest bespaart! Of lees ter inspiratie ons verduurzamingsmagazine.

Delen op social media
Anderen bekeken ook
Kan er een adviseur langskomen?
Kan er een adviseur langskomen?

Vraag van onze klanten 'Kan er een adviseur van Volta Limburg langskomen?'    

Is advies gratis?
Is advies gratis?

Vraag van onze klanten 'Is advies over producten en diensten van Volta Limburg gratis?'      

Plaats een reactie
Bericht *
Naam *
E-mail

© 2022, Volta Limburg.

Alle rechten voorbehouden           |          Disclaimer 

Volg ons op social media

Facebook Volta Limburg 

LinkedIn Volta Limburg

 

Sluiten