Voorkom klimaatstress

Voorkom klimaatstress

 

Waar krijg jij stress van?

Velen van ons denken dat de aarde de komende decennia verder zal opwarmen en dat dit grote gevolgen voor de aarde heeft. Deze gevolgen geven ons een slecht gevoel, waardoor we zelf graag ons steentje bij willen dragen. We zijn op een punt belandt dat we zelf het heft in handen moeten én kunnen nemen om onze eigen uitstoot en verbruik te verminderen. Zodat we zelf iets te doen voor een beter milieu. De media, de mogelijkheden, het benodigde maatwerk en de technologie die zich langzaam ontwikkelt zijn allemaal factoren die klimaatstress aanwakkeren. De mogelijkheden zijn divers, maar wat kunt u nu het beste doen? In deze blog wat opties om klimaatstress voor te blijven.

 

Accepteer

Dat ons klimaat er slecht aan toe is, is een feit! Hieraan kunnen we niks meer veranderen. Terugdraaien is geen optie, maar zelf proberen om uw steentje bij te dragen aan het verminderen van uw verbruik en uitstoot, daar kunt u zeker iets mee. Accepteer dit, ga zelf bewust om met uw eigen verbruik en bedenk waar u kunt besparen, op energie, maar bijvoorbeeld ook in uw manier van reizen en eten.

 

Blijf rustig
Het verslechteren van het klimaat is een proces wat zich al jaren en jaren langzaam heeft ontwikkeld. Een maand of half jaar bedenken wat u kunt doen, is niet iets waar u stress van moet krijgen. Ook hier geldt, blijf rustig en bedenk wat u zou kunnen doen en of u dit op zou kunnen offeren in uw leven of dat er een alternatief binnen uw mogelijkheden ligt. Woont u op fietsafstand van uw werk? Maar vind u het vervelend om door de regen te fietsen? Investeer dan eenmalig in een goede regenjas en -broek en wie weet wilt u de auto dan wel laten staan.

 

Maak een meerjarenplan
Er zijn kleine initiatieven die u kunt nemen, zoals het aanschaffen van die regenjas. Maar er zijn ook grotere investeringen die u kunt doen voor een beter milieu, zoals het aanpassen van de isolatie in uw woning of het aanschaffen van een set zonnepanelen. Investeer uw tijd in het verkennen van uw mogelijkheden. Als u thuis dingen wilt aanpassen. Doe dan de PlusJeHuis scan om inzicht te krijgen in de mogelijke verbeterpunten of nodig een adviseur uit om alles in kaart te brengen. Maak een lijst van zaken die u in uw woning en uw leven aan wilt passen, en zet ze weg in de tijd. Zo krijgt u overzicht, is het behapbaar en weet u wat u de komende jaren allemaal gaat bijdragen aan een beter milieu en groener leven.

 

Plan budget vrij
Misschien heeft u het geld niet voor een investering, neem ook hier de tijd voor. De tijd om te sparen, door bijvoorbeeld enkele jaren 25% van je vakantiegeld en eindejaarsuitkering op zij te zetten. En kijk eens wat u dan na vijf jaar bij elkaar hebt gespaard. Maar neem ook tijd om alle lopende subsidies in kaart te brengen, dat scheelt u soms al 50% van de investering.

 

Blijf flexibel
Zoals al beschreven; de ontwikkelingen gaan niet heel erg snel. Zo is er nog geen accu om uw opgebrachte zonne-energie op te slaan, als u overdag niet thuis bent en u energie niet kan gebruiken. Ook hoort u veel over waterstof, wellicht is er binnen vijf jaar een waterstofketel op de markt die past bij uw wensen. Door de tijd te nemen en te sparen, houd u er rekening mee dat dit budget voor een verduurzaming van uw woning is. Tegen die tijd kunt u het geld wellicht investering in de nieuwste bewezen oplossing voor warmte en warm water.

 

Aandacht en bewust leven is ook al een belangrijke stap

Volgt u deze tips, dan bent u al bewust bezig met een beter milieu en kunt u ontspannen. Want u weet wat u zelf kunt betekenen, u kunt daarover vertellen, u hebt een plan voor de toekomst en nog beter, een budget! Hiermee voorkomt u stress, maar blijft u flexibel én zet u u actief in voor het klimaat.

 

Delen op social media
Anderen bekeken ook
Kan er een adviseur langskomen?
Kan er een adviseur langskomen?

Vraag van onze klanten 'Kan er een adviseur van Volta Limburg langskomen?'    

Is advies gratis?
Is advies gratis?

Vraag van onze klanten 'Is advies over producten en diensten van Volta Limburg gratis?'      

Plaats een reactie
Bericht *
Naam *
E-mail

© 2017, Volta Limburg.

Alle rechten voorbehouden           |          Disclaimer 

CV-ketel aanvraag

De nieuwsberichten rondom de verhoogde gas- en energieprijzen zorgen voor extra drukte. Snel geholpen? Vraag hier uw online offerte aan. 

Sluiten