isolatie

Hoeveel bespaar ik met isoleren?

Het laten aanbrengen van woningisolatie is een slimme investering. Een huis dat niet geïsoleerd is, verliest snel warmte. Hierdoor moet u de verwarming vaker aanzetten en dat is zonde van de benodigde energie. Isolatie zorgt ervoor dat u direct kunt besparen op uw energieverbruik, waardoor u ook minder kwijt bent aan de energierekening. Maar hoeveel kunt u precies besparen? Dit hebben wij – met van Milieu Centraal – voor u uitgezocht.

 

Hoeveel bespaart u met isolatie?

Als u overweegt kruipruimte, vloeren, muren of dak te isoleren dan wilt u waarschijnlijk weten welke optie de meeste besparing oplevert. Wij zetten dit per isolatiemaatregel voor u op een rij. Het bedrag dat u bespaart en de kosten per maatregel worden berekend op basis van het gemiddelde verbruik, een gasprijs van € 1,- per kubieke meter en een woning met HR-combiketel, geen isolatie, enkel glas en 3 bewoners.

 

Bespaar zo’n € 800 met spouwmuurisolatie

Een investering in spouwmuurisolatie is vaak het snelst terugverdiend. Het isoleren van spouwmuren kost gemiddeld zo’n € 2.400,-. Na het isoleren bespaart u direct, doordat warmte veel beter binnen blijft. Met deze maatregel betaalt u jaarlijks al snel zo’n € 800,- op de energierekening*. Bij spouwmuurisolatie worden meestal de bestaande spouwen gevuld met isolatiemateriaal. Soms is het bij oude woningen (bouwjaar < 1920) niet mogelijk om de muren te isoleren. Vraag altijd een advies op maat voor de mogelijkheden voor uw woning.

 

Vloerisolatie: bespaar gemiddeld € 260 per jaar

Het isoleren van de vloer zorgt voor meer wooncomfort. De isolatie houdt koude lucht en vocht uit de kruipruimte tegen, waardoor er minder warmteverlies is. De gemiddelde kosten liggen rond de € 1.500,-. De besparing is gemiddeld zo’n € 260,- per jaar*. Een investering in vloerisolatie verdient zich dus ook terug.

 

Bespaar jaarlijks zo’n € 800 met dakisolatie

Warme lucht stijgt op: door dakisolatie kunt u uw gasverbruik flink verminderen. Met een schuin dak levert dit u gemiddeld € 800,- per jaar* op. Het laten aanbrengen van dakisolatie kost gemiddeld € 4.400,-. 

 

Isolerende maatregelen en subsidie

Welke isolatiemaatregel is het meest rendabel om door te voeren? Vraag hier een adviesgesprek voor aan. Oudere huizen zijn meestal minder goed geïsoleerd. Om de woning in één keer goed te isoleren en het meeste voordeel eruit te halen, kunt u beste verschillende vormen van isolatie aanbrengen. Dat is een flinke investering, maar er zit ook een voordeel aan. Als u in één keer twee of meer isolatiemaatregelen treft komt u in aanmerking voor subsidie. Het bedrag kan oplopen tot 20% van de kosten. Wilt u meer weten of bent u benieuwd wat de mogelijkheden zijn voor uw woning? Vraag dan een adviesgesprek aan of doe de online huisscan, waarbij u direct een overzicht krijgt van wat u kunt gaan besparen door de verduurzaming van uw huis.

 

*Gemiddelde besparingen zijn gebaseerd op een hoekwoning, met een HR-ketel, van geen isolatie naar na-isolatie spouw en goede isolatie schuin dak en vloer, verwarmde zolder. Gasprijs 1 euro per m3 (berekening Milieu Centraal). De werkelijke besparingen hangen af van je stookgedrag.

Delen op social media
Anderen bekeken ook
Kan er een adviseur langskomen?
Kan er een adviseur langskomen?

Vraag van onze klanten 'Kan er een adviseur van Volta Limburg langskomen?'    

Is advies gratis?
Is advies gratis?

Vraag van onze klanten 'Is advies over producten en diensten van Volta Limburg gratis?'      

Plaats een reactie
Bericht *
Naam *
E-mail

© 2022, Volta Limburg.

Alle rechten voorbehouden           |          Disclaimer 

Spoedplaatsing?

Momenteel kunnen wij vanwege drukte geen spoedplaatsingen in behandeling nemen van personen die geen klant zijn van Volta Limburg. 

Sluiten