4 redenen om uw woning in de zomer te isoleren

4 redenen om uw woning in de zomer te isoleren

Woningisolatie, dat is toch alleen handig in de winter? Dat klopt niet helemaal. Het kan ook veel voordeel opleveren om uw woning juist in de zomer te isoleren. Grote kans dat u er tijdens de vakantie helemaal niet mee bezig bent. Lees 4 redenen waarom het handig is om uw woning juist in de zomer te isoleren!

 

Isolatie houdt het huis koel

Eén van de grote voordelen van isoleren is dat de warmte niet ontsnapt door kieren en naden, maar in huis blijft. In de zomer zet u de ramen en deuren juist open. Wist u dat isolatie er ook voor zorgt dat het juist koel blijft in de zomer? Door goede woningisolatie – vooral spouwmuur- en dakisolatie – komt de warme lucht uw huis niet in. Daardoor wordt het minder snel warm in de woning.

 

Geen wachttijden in de zomer

Tijdens de herfst en winter is het hoogseizoen voor isolatiebedrijven. Hierdoor kan het even duren voordat er een afspraak ingepland kan worden. In de zomer speelt dat vaak niet. Weinig mensen isoleren hun woning in de zomer, waardoor veel bedrijven ruimte in de agenda hebben en er amper wachttijden zijn.

 

Geen last van slecht weer

In de winter wil het nog wel eens voorkomen dat regen, vorst of sneeuw roet in het eten gooit op het moment dat de isolatie aangebracht moet worden. De afspraak moet soms verzet worden. In de zomer is de kans een stuk kleiner: op warme, zonnige dagen is het prima werken.

 

Direct starten met energie besparen

Het isoleren van de woning houdt de warmte binnen, waardoor de verwarming minder hard hoeft te werken. Dit betekent een directe besparing op de energierekening. En komen er tropische temperaturen aan? Met goede isolatie blijft de hete buitenlucht langer buiten. Daardoor hoeft u geen ventilator of airconditioner aan te schaffen. Beide apparaten verbruiken veel energie om voor wat verkoeling te zorgen. U bespaart op zowel de aanschaf- als de verbruikkosten.

 

Beschikbare subsidie voor isolatie

Voor het isoleren van uw woning is subsidie beschikbaar. Als u 2 of meer energiebesparende maatregelen doorvoert kunt u subsidie aanvragen. Laat deze zomer nog uw huis isoleren en profiteer van de beschikbare regelingen. Wij helpen u daar graag bij. Bekijk de mogelijkheden van woningisolatie of vraag een gratis energiebesparend advies aan om te zien met welke maatregel u het meest bespaart op de energierekening.

Delen op social media
Anderen bekeken ook
Kan er een adviseur langskomen?
Kan er een adviseur langskomen?

Vraag van onze klanten 'Kan er een adviseur van Volta Limburg langskomen?'    

Is advies gratis?
Is advies gratis?

Vraag van onze klanten 'Is advies over producten en diensten van Volta Limburg gratis?'      

Plaats een reactie
Bericht *
Naam *
E-mail

© 2017, Volta Limburg.

Alle rechten voorbehouden           |          Disclaimer 

CV-ketel aanvraag

De nieuwsberichten rondom de verhoogde gas- en energieprijzen zorgen voor extra drukte. Snel geholpen? Vraag hier uw online offerte aan. 

Sluiten