De thermostaat vervangen

De thermostaat vervangen

Wilt u optimaal profiteren van de functies van een nieuwe ketel? Of is de oude thermostaat simpelweg aan vervanging toe? Dan wordt het tijd om de thermostaat te vervangen. Er zijn verschillende mogelijkheden als u een nieuwe thermostaat nodig heeft.

 

Waarom de thermostaat vervangen

Het kan natuurlijk gebeuren dat uw huidige thermostaat kapot gaat, of dat u tijdens het klussen per ongeluk de thermostaatdraden beschadigt. Daarnaast kan het ook interessant zijn om de thermostaat te vervangen als u energie wilt besparen. Volgens Milieu Centraal kan een gemiddeld huishouden dat nog niet bewust bezig is met zuinig stoken, 18% gas besparen met een slimme thermostaat.

 

Communicatie tussen thermostaat en CV-ketel

OpenTherm

Allereerst is het belangrijk dat uw ketel en de nieuwe thermostaat met elkaar kunnen communiceren. Oudere thermostaten werken vaak alleen in combinatie met bepaalde ketels. Om niet gebonden te zijn aan een merk, is het zogenaamde OpenTherm protocol ontwikkeld. Veel moderne ketels ondersteunen dit communicatieprotocol en kunnen communiceren met nieuwe thermostaten. Controleer de handleiding van CV-ketel om erachter te komen of uw ketel het protocol ondersteunt.

 

Bedraad of draadloos?

Verschillende nieuwe thermostaten functioneren draadloos. Dat betekent dat u de nieuwe variant niet meer hoeft te verbinden aan de thermostaatdraden die uit de muur komen. Bij de thermostaat krijgt u een soort gateway, welke bij de ketel of bij uw modem geplaatst moet worden. Met een draadloze thermostaat kunt u zelf bepalen waar u het apparaat neerzet.

 

Mocht uw CV-ketel op de zolder staan, dan is het belangrijk dat daar voldoende WiFi signaal aanwezig is, anders kan de gateway niet communiceren met de thermostaat op de benedenverdieping.

 

Voordelen van een slimme thermostaat

Als u de thermostaat gaat vervangen, kunt u kiezen voor een slimme variant. Daarbij heeft u keuze uit verschillende, handige functies:

  • Op afstand te bedienen via app of tablet
  • Huis is per zone of kamer te verwarmen
  • Bewegingssensor: schakelt de ketel uit wanneer u er niet bent
  • Zelflerend: berekent hoe lang het duurt totdat de ruimte is verwarmd
  • Geeft het energieverbruik weer
  • Stemt het vermogen van de ketel af op de vraag (in combinatie met een modulerende ketel)
  • Met spraak te besturen na koppeling met domotica

 

Elke slimme thermostaat heeft andere functies. Bepaal op basis van uw voorkeur welke variant geschikt is voor uw woning.

 

Aandachtspunten bij het plaatsen van een thermostaat

Wat voor thermostaat u ook kiest, er zijn een aantal belangrijke aandachtspunten bij het installeren van een nieuwe variant:

  • Plaats de thermostaat uit de zon
  • Installeer de thermostaat niet boven een radiator
  • Monteer of zet de thermostaat op ongeveer 1,5 meter van de grond
Delen op social media
Anderen bekeken ook
Kan er een adviseur langskomen?
Kan er een adviseur langskomen?

Vraag van onze klanten 'Kan er een adviseur van Volta Limburg langskomen?'    

Is advies gratis?
Is advies gratis?

Vraag van onze klanten 'Is advies over producten en diensten van Volta Limburg gratis?'      

Plaats een reactie
Bericht *
Naam *
E-mail

© 2017, Volta Limburg.

Alle rechten voorbehouden           |          Disclaimer 

CV-ketel aanvraag

De nieuwsberichten rondom de verhoogde gas- en energieprijzen zorgen voor extra drukte. Snel geholpen? Vraag hier uw online offerte aan. 

Sluiten