Wat is mechanische ventilatie

Wat is mechanische ventilatie

Mechanische ventilatie zorgt ervoor dat de lucht in uw woning wordt ververst: het verbetert de luchtkwaliteit in huis. Een centrale ventilatiebox zuigt frisse lucht aan en zorgt voor de afvoer van vuile en vochtige lucht. Een WarmteTerugWin systeem is een voorbeeld van mechanische ventilatie. In nieuwe woningen is het verplicht om een ventilatiesysteem te installeren.

 

De werking van mechanische ventilatie

In een huis met mechanische ventilatie zijn ventilatiekanalen aanwezig om de lucht door de woning te transporteren. Via een rooster zuigt een centrale ventilator de vuile lucht uit een ruimte en voert dit vervolgens af naar buiten. Op dezelfde manier wordt verse lucht in een kamer geblazen. Het voorkomt bijvoorbeeld een lage of hoge luchtvochtigheid.

 

Een ventilatiesysteem heeft vaak een aan/uit schakelaar. Deze is te vinden in de ruimte waar geventileerd wordt, zoals de keuken of de badkamer. Bij WarmteTerugWin systemen zijn vaak alle ruimtes aangesloten op het ventilatiesysteem.

 

Mechanische ventilatie kopen

Een mechanisch ventilatiesysteem gaat gemiddeld zo’n 15 jaar mee. Daarna is het tijd om de ventilatiebox te vervangen. Nieuwe ventilatiesystemen zijn zuiniger en efficiënter. Doordat alle rooster en kanalen ook worden vernieuwd werken ze ook beter. Is het tijd voor vervanging? Profiteer meteen van bovenstaande voordelen. Lees meer over het vervangen van de mechanische ventilatiebox.

 

mechanisch ventilatiesysteem

 

De mechanische ventilatie reinigen

Het is belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren aan het ventilatiesysteem. Vooral de roosters zijn gevoelig voor de ophoping van stof en bacteriën. Hierdoor kan de ventilator minder vervuilde lucht aanzuigen. Het is ook verstandig om de filters af en toe schoon te maken of te vervangen. Het professioneel laten reinigen van een mechanisch ventilatiesysteem is dan ook aan te raden.

 

Onderhoud mechanische ventilatie

Om geen omkijken te hebben naar uw ventilatiesysteem is het mogelijk een onderhoudsabonnement af te sluiten. Zo bent u verzekerd van schone lucht in huis. U wordt vanzelf gebeld als het weer tijd is een onderhoudsbeurt, welke ook in combinatie met uw CV-ketel kan plaatsvinden. Benieuwd naar de mogelijkheden? Lees meer over ventilatie onderhoud.

Delen op social media
Anderen bekeken ook
Kan er een adviseur langskomen?
Kan er een adviseur langskomen?

Vraag van onze klanten 'Kan er een adviseur van Volta Limburg langskomen?'    

Is advies gratis?
Is advies gratis?

Vraag van onze klanten 'Is advies over producten en diensten van Volta Limburg gratis?'      

Plaats een reactie
Bericht *
Naam *
E-mail

© 2017, Volta Limburg.

Alle rechten voorbehouden           |          Disclaimer 

CV-ketel aanvraag

De nieuwsberichten rondom de verhoogde gas- en energieprijzen zorgen voor extra drukte. Snel geholpen? Vraag hier uw online offerte aan. 

Sluiten