"De warmtepomp heb ik aangeschaft om gas te besparen. Ik zie nu al een enorme daling in mijn verbruik"

Paul Dekkers uit America (Limburg), PlusJeHuis klant

“Vorig jaar was mijn 20 jaar oude HR-ketel aan vervanging toe. Ik had me ingelezen over (hybride) warmtepompen en besloot een aantal bedrijven op gesprek te laten komen en een offerte te laten maken. Volta Limburg was een van hen. Met adviseur Mike Verhaegh heb ik een goed gesprek gehad waar ook eerlijk werd uitgelegd dat mijn woning (vrijstaand, 200m2 woonoppervlak, bouwjaar 1998 met deels vloerverwarming) niet geschikt was voor een volledig electrische warmtepomp, maar dat een hybride warmtepomp prima geschikt zou zijn".

 

"Na alle offertes te hebben ontvangen en ondertussen nog een aantal vragen te hebben gesteld was bij Volta Limburg niet alleen de prijs in orde, maar werden ook de vragen naar expertise beantwoord. Uiteindelijk heb ik voor Volta Limburg gekozen".

 

CV-ketel met hybride warmtepomp

​"Er is netjes volgens afspraak een nieuwe CV-ketel met hybride warmtepomp geplaatst. De warmtepomp heb ik aangeschaft om gas te besparen. Met een slimme meter gekoppeld aan een online portal is het gasverbruik makkelijk te vergelijken. De warmtepomp hangt ook aan een slim stopcontact zodat het verbruik bijgehouden wordt, meten is weten!"

 

Kies een geschikte locatie

"De warmtepomp is bij mij geplaatst aan de buitenmuur van de logeerkamer. Op deze manier heb ik zo min mogelijk overlast van het geluid wat geproduceerd wordt door de pomp. Zelf gebruik ik geen nachtverlaging maar middagverhoging. Als het buiten warmer is, is het rendement van de warmtepomp hoger: dus vanaf 13.00 uur laat ik de binnentemperatuur één graden oplopen en om 16.00 uur nog één graden". 

 

Tevreden klant

"Een (hybride) warmtepomp is een goede keuze, mits de woning voldoende geïsoleerd is en er grotendeels lage temperatuurverwarming (zoals vloerverwarming) aanwezig is. Ik ben erg tevreden met mijn keuze voor de warmtepomp en hoe dit door Volta Limburg geregeld is!”

 

Grafiek gasverbruik vorige winter (oude CV ketel) en deze winter (nieuwe CV ketel + Elga warmtepomp)

 


 

 

Weten of uw woning geschikt is voor een warmtepomp?

Om te toetsen of u woning geschikt is voor een warmtepomp hebben wij een warmtepompcheck opgesteld. Door middel van een aantal vragen wordt uw woning getoetst op de toepasbaarheid van een warmtepomp.

De warmtepompcheck toetst de haalbaarheid van een hybride warmtepomp. Op dit moment bieden wij geen all-eletric warmtepompen aan. 

 

Ga naar de warmtepompcheck 

Delen op social media
Anderen bekeken ook
Een duurzame woning binnen handbereik
Een duurzame woning binnen handbereik

Met het initiatief PlusJeHuis van Volta Limburg is een duurzame woning binnen handbereik. Met relatief eenvoudige maatregelen helpt Volta...

Plaats een reactie
Bericht *
Naam *
E-mail
Reacties (2)
21 februari 2023|Wilma Suilen
Goede middag,
Vanmiddag hadden wij een afspraak met dhr.Roy Lemmens, om de mogelijkheden voor een warmtepomp te bekijken, echter hij zei ons dat je een hybride verwarmings ketel niet kunt huren bij Volta is dit correct? Heb hier vorig jaar naar geinformeerd en op een wachtlijst laten zetten, toen werd gezegd dat t wel kon. Hoor het graag, met vriendelijke groet
Wilma Suilen
Beantwoorden
Sluiten
21 februari 2023|Volta Limburg
Hi Wilma, dat klopt helaas. We bieden op dit moment (nog) geen huur warmtepompen aan. We zijn wel bezig dit in de toekomst mogelijk te maken. Verhuurde warmepompen komen op dit moment nog niet in aanmerking voor subsidie van de overheid, de investering voor een warmtepomp ligt dan veel hoger dan voor een CV-ketel en dat maakt het huren vooralsnog niet rendabel.
Beantwoorden
Sluiten

© 2022, Volta Limburg.

Alle rechten voorbehouden           |          Disclaimer 

Volg ons op social media

Facebook Volta Limburg 

LinkedIn Volta Limburg

 

Sluiten