Toekomst van ISDE-regeling

Toekomst van ISDE-regeling

De ISDE-subsidie voor onder meer warmtepompen en zonneboilers zou moeten worden verlengd. Dat adviseren de opstellers van het Klimaatakkoord aan het kabinet. De ISDE-regeling zou normaal gesproken op 31 december 2020 aflopen.

 

Klimaatakkoord

Volgens het Klimaatakkoord is verlenging van de overheidssteun voor duurzame installatietechniek noodzakelijk om de resterende onrendabele top voor consumenten af te dekken. Veel particulieren hikken aan tegen de relatief grote investering die gedaan moet worden voor bijvoorbeeld een warmtepomp, ten opzichte van een klassieke cv-ketel. De subsidies kunnen, afhankelijk van het apparaat, oplopen tot duizenden euro’s. “Duurzame warmte moet op de korte termijn een financieel aantrekkelijk alternatief voor aardgas vormen. Aardgasvrije technieken moeten een concurrerende propositie vormen in het kader van de gewenste versnelling.” Diederik Samsom, voorzitter van de klimaattafel Gebouwde Omgeving riep eerder al fabrikanten op om snel met onder meer goedkopere en compactere warmtepompen te komen, zodat consumenten eerder de overstap zouden kunnen maken naar duurzame installatietechniek.

 

Subsidie per apparaat

Voor 2018 is in totaal 100 miljoen euro aan subsidie beschikbaar. De hoogte van het subsidiebedrag per apparaat hangt af van het soort apparaat en de energieprestatie daarvan. De exacte bedragen staan in de apparatenlijsten op de website van RVO.nl, dat de regeling uitvoert in opdracht van de overheid. Sinds de introductie van de regeling in 2016 is de warmtepomp het toestel waarvoor het meeste subsidie wordt aangevraagd, zowel door particulieren als door de zakelijke markt. Het is nog niet bekend hoeveel er in de subsidiepot zou moeten, en of deze bijvoorbeeld ook voor biomassaketels geldt.

 

Aanschaf warmtepomp

Bent u van plan om een warmtepomp aan te schaffen en zo bij te dragen aan een milieuvriendelijke samenleving? Volta Limburg helpt u graag. Op onze website kunt u meer informatie vinden over de mogelijkheden die bij u passen. De mogelijke subsidie is afhankelijk van het type woning, uw CV-ketel en uw wensen.

 

Delen op social media
Anderen bekeken ook
Kan er een adviseur langskomen?
Kan er een adviseur langskomen?

Vraag van onze klanten 'Kan er een adviseur van Volta Limburg langskomen?'    

Is advies gratis?
Is advies gratis?

Vraag van onze klanten 'Is advies over producten en diensten van Volta Limburg gratis?'      

Plaats een reactie
Bericht *
Naam *
E-mail

© 2017, Volta Limburg.

Alle rechten voorbehouden.

Corona virus

Lees meer over de maatregelen die Volta Limburg heeft genomen tegen het Corona virus.

Sluiten