"Van eenvoudig tot complex, we kunnen in iedere behoefte voorzien"

Totaalpartner voor de energievoorziening


Dankzij een strategische benadering is Volta Limburg in enkele jaren uitgegroeid tot een volwaardige partner in verduurzaming die uiteenlopende klanten eigentijdse oplossingen op maat kan bieden voor de energievoorziening. “Wij spelen zo in op de ontwikkelingen en veranderingen in de energiemarkt.”

 

Volta Limburg is servicepartner van Essent en heeft zich gespecialiseerd in het bieden van een compleet pakket aan energieoplossingen voor zowel bedrijven als particulieren. “Vooral de afgelopen jaren hebben we wat dat betreft grote stappen gezet, daartoe aangezet door de energietransitie en de ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid”, vertelt Grennes Quee. Quee is senior accountmanager bij Energietechniek. Dat onderdeel van Volta Limburg is exemplarisch voor de verandering die het bedrijf heeft doorgemaakt, zegt hij. “Voor steeds minder mensen zijn we niet meer alleen de leverancier van CV-ketels. We leveren ook complexe en innovatieve oplossingen zoals warmtepompsystemen, luchtwatersystemen en zonne-energie. Die kennis hebben we in huis dankzij de overnames van gespecialiseerde bedrijven met een jarenlange ervaring.”

 

Dataverwerking
Energietechniek, geeft Quee aan, is door een overname een relatief nieuw onderdeel van Volta Limburg, dat toch kan bogen op ruim 20 jaar ervaring, een periode waarin veel projecten werden gerealiseerd. Vanuit die ervaring wordt met klanten meegedacht over de optimale oplossing voor hun energievraagstuk. “Zoals gezegd, we kunnen nog altijd een woning van een adequate installatie voorzien, maar vanuit Energietechniek richten we ons op de meer complexere projecten zoals woon- en utiliteitsgebouwen, voor klanten als woningcorporaties, ontwikkelaars en gemeenten. Verduurzaming is dan een belangrijk thema.” Quee legt uit dat een oplossing nooit standaard is en dat er naar meer dan alleen de installatie wordt gekeken. “We kijken naar het complete plaatje, onderzoeken de toepassingsmogelijkheden, het verbruik, rendement en comfort. Dataverwerking is daarbij heel belangrijk. Hoe worden ruimtes gebruikt, hoe zijn of worden ze geïsoleerd, welke ventilatiemogelijkheden zijn er?

 

Onderhoud en service
De afdeling Energietechniek van Volta Limburg is gespecialiseerd in warmtepomp- en luchtwatersystemen maar kan dankzij de bij het bedrijf aanwezige brede kennis en mogelijkheden ook iedere andere oplossing bieden. Waarbij de eigen expertise wordt gekoppeld aan de wensen van de klant, maakt Quee duidelijk. “Onze contacten met de klant zijn direct, een op een. Wel kunnen we onderdeel uitmaken van een bouwteamconstructie. Of zelf de rol van aannemer oppakken en andere partijen inschakelen. Ons uitgangspunt is niet een bestek maar een programma van eisen. Op basis daarvan doen we onderzoek en brengen we advies uit.” Dat leidt niet alleen tot een oplossing op maat, zegt Quee, maar ook tot een oplossing voor de lange termijn. “Nog zo’n verandering waar w e op inspelen. Niet zo lang geleden vroeg een opdrachtgever: wat kost het me nu? Tegenwoordig wil men weten wat het op de lange termijn kost. Daarom krijgen onderhoud en service veel aandacht. We willen dat de klant optimaal voordeel, comfort en plezier beleefd aan onze oplossing, voor de lange termijn, tegen een goede prijs-kwaliteitverhouding. Dat we die kwaliteit centraal stellen blijkt onder meer uit het feit dat wij als een van de weinige bedrijven in Limburg beschikken over de certificering BRL 6000-21, een belangrijk kwaliteitskeurmerk.”

Uitgebalanceerd voorstel
Door alle veranderingen is volgens Grennes Quee de rol van Volta Limburg in het voortraject veel aanzienlijker geworden. Hij wees al op de studies die worden uitgevoerd naar omstandigheden als de isolatie van de schil van het gebouw en de metingen naar en berekening van de energieprestaties. Omdat het bij Energietechniek vaak complexe projecten betreft, gaat er veel tijd in de engineering zitten. “Zoals gezegd, we zoeken naar de beste oplossing met optimaal comfort en rendement. We beschikken over een team deskundige engineers die dat allemaal met zorg voorbereiden.” Een ander aspect tijdens het voortraject zijn de subsidiemogelijkheden, stelt Quee. “Op dat vlak kunnen we eveneens uitzoeken wat wel en niet mogelijk is. We brengen in het voortraject al zoveel mogelijk kennis samen om tot een uitgebalanceerd voorstel te komen.”

Meedenkende partner
Dan naar de praktijk. Want waar bij nieuwbouwprojecten rekening kan worden gehouden met de aard van de installatie, daar moet bij renovaties bekeken worden wat wel en niet kan. Quee: “Feit is dat onder meer gemeenten en woningcorporaties vanwege de energietransitie voor een grote opgave staan. Wordt een complex of serie woningen nieuw gebouwd, dan bekijken we welke mogelijkheden er met betrekking tot bodemwarmte zijn, het meest efficiënte systeem. Zijn die er niet of hebben we met bestaande panden te maken, dan gaan we voor het beste alternatief: een luchtwatersysteem, hybride systeem, de inzet van zonnepanelen. In een bestaande situatie hanteren we de ‘trias energetica’ waarbij we kijken naar de situatie, de mogelijkheden energie op te wekken en dat zo energiezuinig te doen. Met een totaalpakket bieden we maatwerk. Daarnaast zijn we voor onze opdrachtgevers een meedenkende partner die in iedere situatie aan de gewenste energiebehoefte kan voldoen. Dus ja, we zijn er volledig op ingericht om in te spelen op de energietransitie.

 

Delen op social media
Anderen bekeken ook
Kan er een adviseur langskomen?
Kan er een adviseur langskomen?

Vraag van onze klanten 'Kan er een adviseur van Volta Limburg langskomen?'    

Is advies gratis?
Is advies gratis?

Vraag van onze klanten 'Is advies over producten en diensten van Volta Limburg gratis?'      

Plaats een reactie
Bericht *
Naam *
E-mail

© 2017, Volta Limburg.

Alle rechten voorbehouden           |          Disclaimer 

CV-ketel aanvraag

De nieuwsberichten rondom de verhoogde gas- en energieprijzen zorgen voor extra drukte. Snel geholpen? Vraag hier uw online offerte aan. 

Sluiten