Subsidie en regelingen zonnepanelen

Subsidie en regelingen zonnepanelen

Om de aanschaf van duurzame maatregelen te bevorderen stelt de overheid verschillende regelingen en subsidies ter beschikking. Zo wordt de aanschaf nog aantrekkelijker. Profiteer nu!

 

Het laatste nieuws over zonnepanelen subsidie

Wanneer u van plan bent om zonnepanelen aan te schaffen is het handig om te weten welke subsidieregelingen en mogelijkheden er zijn. De overheid stimuleert namelijk de aanschaf van energiebesparende maatregelen. Ook in 2019 zijn er verschillende subsidies en regelingen beschikbaar om zonnepanelen te financieren. Wij zetten voor u het laatste nieuws op een rijtje.
 

Energiebespaarlening

Met de Energiebespaarlening van het Nationaal Energiebespaarfonds is het mogelijk om energiebesparende maatregelen te financieren. De lening kan naast zonnepanelen ook gebruikt worden voor isolatie, warmtepompen, zonneboilers en waterzijdig inregelen. Gebruikt u deze lening voor zonnepanelen, dan kan dat voor 75%. De resterende 25% moet geïnvesteerd worden in andere energiebesparende maatregelen. Kijk voor de actuele rente en meer voorwaarden van de lening op de website www.energiebespaarlening.nl.

 

Salderingsregeling zonnepanelen

De energie die u opwekt met uw zonnepanelen kunt u direct gebruiken in uw huishouden. Wanneer u meer opwekt dan dat u zelf verbruikt, wordt het overschot terug geleverd aan het net. Beter bekend als salderen.. De salderingsregeling is een soort subsidie, afhankelijk van belastingen. Dit kan hoog oplopen wanneer de belastingen worden verlaagd.

 

Terugleversubsidie

Het huidige kabinet wil de salderingsregeling vervangen voor een terugleversubsidie. Deze terugleversubsidie wordt vormgegeven door Minister Wiebes. Het doel was om de salderingsregeling in 2020 om te buigen naar de nieuwe regeling. In januari 2019 is er een uitstelbrief van minister Wiebes verschenen over het uitstellen van deze aangepaste wetgeving tot in ieder geval 2021. Tot die tijd blijft de huidige salderingsregeling dus van kracht.

 

Btw teruggave zonnepanelen

Heeft u interesse in zonnepanelen? Dan kunt u als particulier het hele btw bedrag terugvragen bij de overheid. U wordt als het ware een ondernemer. U levert immers stroom terug naar een leverancier. De btw teruggave scheelt honderden euro's. U vraagt het btw bedrag terug op de arbeidskosten en materiaalkosten. Op bijvoorbeeld een installatie van 12 zonnepanelen krijgt u maar liefst € 900,- terug! Wij helpen u gratis bij het terugvragen met onze btw teruggave service t.w.v. € 149,95. Lees meer over btw teruggave.

 

Benieuwd of uw dak geschikt is voor zonnepanelen? 

 

Doe de dakcheck

 

Delen op social media
Anderen bekeken ook
Hittegolf en zonnepanelen, een gouden combi?
Hittegolf en zonnepanelen, een gouden combi?

Veel mensen denken dat de zonnepanelen op onze daken beter presteren bij de tropische temperaturen die ons land overvallen de afgelopen dagen. Dit...

Plaats een reactie
Bericht *
Naam *
E-mail

© 2017, Volta Limburg.

Alle rechten voorbehouden.