Subsidie en regelingen zonnepanelen

Subsidie en regelingen zonnepanelen

Er zijn verschillende regelingen en subsidies beschikbaar bij de aanschaf van zonnepanelen. Dit kan via de gemeente, de provincie Limburg of de overheid geregeld zijn. Zo wordt de aanschaf nog aantrekkelijker. Profiteer nu!

 

Het laatste nieuws over zonnepanelen subsidie

Wanneer u van plan bent om zonnepanelen aan te schaffen is het handig om te weten welke subsidieregelingen en mogelijkheden er zijn. De overheid stimuleert namelijk de aanschaf van energiebesparende maatregelen. Ook in 2022 zijn er verschillende subsidies en regelingen beschikbaar om zonnepanelen te financieren. Wij zetten voor u het laatste nieuws op een rijtje.
 

Energiebespaarlening

Met de Energiebespaarlening van het Nationaal Warmtefonds is het mogelijk om energiebesparende maatregelen te financieren. De lening kan naast zonnepanelen ook gebruikt worden voor isolatie, warmtepompen, zonneboilers en waterzijdig inregelen. Kijk voor de actuele rente en meer voorwaarden van de lening op hun website.

 

Salderingsregeling zonnepanelen

Op een zonnige zomerdag wekt u hoogstwaarschijnlijk meer zonnestroom op dan u direct verbruikt, het overschot levert u terug aan het elektriciteitsnet. Op een grauwe winterdag heeft u vaak stroom van het net nodig. De energieleverancier streept dit tegen elkaar weg, u ontvangt dus eigenlijk het levertarief voor uw teruggeleverde zonnestroom. Dit heet salderen. Vanaf 2023 wordt de regeling waarschijnlijk afgebouwd, u mag dan elk jaar 9% minder salderen. In 2030 eindigt de salderingsregeling

 

Als u in een jaar meer opwerkt dan u zelf verbruikt, krijgt u voor het overschot een (lagere) terugleververgoeding. U ontvangt hier een 'redelijke vergoeding' voor, dit tarief is niet wettelijk vastgelegd en kan per energieleverancier verschillen.

 

Terugleversubsidie

Het kabinet wil de huidige salderingsregeling vervangen voor een terugleversubsidie. Deze vergoeding wordt vormgegeven door Minister Wiebes. In zijn laatste voorstel staat dat de vergoeding vanaf 2023 80% van het leveringstarief van uw energiemaatschappij moet zijn. Vanaf 2023 krijgt u dus een vaste vergoeding voor de zonnestroom die u teruglevert.   

 

Btw teruggave zonnepanelen

Heeft u interesse in zonnepanelen? Dan kunt u als particulier het hele btw bedrag terugvragen bij de overheid. U wordt als het ware een ondernemer. U levert immers stroom terug naar een leverancier. De btw teruggave scheelt honderden euro's. U vraagt het btw bedrag terug op de arbeidskosten en materiaalkosten. Op bijvoorbeeld een installatie van 12 zonnepanelen krijgt u maar liefst € 900,- terug! Wij helpen u gratis bij het terugvragen met onze btw teruggave service t.w.v. € 84,95. Lees meer over btw teruggave. Vanaf 2023 betaalt u geen btw meer bij een zonnepaneleninstallatie en vervalt deze regeling.

 

Energiesubsidiewijzer

Voor een overzicht van alle beschikbare regelingen in uw regio heeft de Rijksoverheid de Energiesubsidiewijzer samengesteld. Na het invullen van uw gemeente ziet u direct welke subsidies en leningen verkrijgbaar zijn.

 

Benieuwd of uw dak geschikt is voor zonnepanelen? 

 

Doe de dakcheck

 

Delen op social media
Anderen bekeken ook
Hittegolf en zonnepanelen, een gouden combi?
Hittegolf en zonnepanelen, een gouden combi?

Veel mensen denken dat de zonnepanelen op onze daken beter presteren bij de tropische temperaturen die ons land overvallen de afgelopen dagen. Dit...

Plaats een reactie
Bericht *
Naam *
E-mail

© 2022, Volta Limburg.

Alle rechten voorbehouden           |          Disclaimer 

Spoedplaatsing?

Momenteel kunnen wij vanwege drukte geen spoedplaatsingen in behandeling nemen van personen die geen klant zijn van Volta Limburg. 

Sluiten