Geen warm water

Een koude douche of geen warm water uit de kraan is altijd vervelend. Dit kan verschillende oorzaken hebben. We bespreken enkele veelvoorkomende situaties en de oplossingen hiervoor. Neem bij spoed direct contact met ons op.

Geen warm water uit de kraan

Allereerst is het belangrijk om te controleren of er helemaal geen warm water is. Dit kunt u doen door zowel de kraan en/of douche als de verwarming te testen. Probeer verschillende kranen om uit te sluiten dat de douchethermostaat defect is, controleer of de radiatoren wel open staan en of de ingestelde temperatuur bij de CV-ketel wel hoog genoeg is.

De oorzaak is afhankelijk van de warmwatertoestellen die u in huis heeft. Bij een defect aan de combiketel heeft u vaak geen verwarming én geen warm water, als er een probleem met de boiler is komt er alleen koud water uit de kraan/douche.

 

Storing aan de boiler of CV-ketel

Controleer eerst of uw verwarmingstoestel stroom (en/of gas) krijgt en of er een storingscode in het display staat. Als het toestel tijdelijk geen stroom heeft gehad, kan de ketel van slag zijn. Het is dan aan te raden de ketel te resetten.

CV-ketel controleren

Er kan een onderdeel van de verwarmingsketel defect zijn. Contoleer hiervoor de waterdruk in de ketel, deze hoort tussen 1,5 en 2 bar te zijn. Als deze te laag blijkt kunt u zelf de ketel bijvullen. Water bijvullen is ook de oplossing als de radiatoren op de benedenverdieping wel, maar op de bovenverdieping niet warm worden.

Het kan voorkomen dat alleen de bovenkant van radiatoren niet warm wordt. In dat geval zit er lucht in de radiator en werkt de verwarming wel. Dit kunt u oplossen door de verwarming te ontluchten.

 

Geen warm water door storing

Heeft u de oorzaak niet kunnen vinden of is het iets dat u niet zelf kunt oplossen? Meld uw CV storing en onze monteur komt bij spoed binnen 24 uur bij u langs.

© 2017, Volta Limburg.

Alle rechten voorbehouden.

Corona virus

Lees meer over de maatregelen die Volta Limburg heeft genomen tegen het Corona virus.

Sluiten