Zonnepanelenproject van start in Maasgouw 
 

De gemeente Maasgouw  start met een grootschalig zonnepanelenproject. Hiermee wil de gemeente 380 daken in Maasgouw van zonnepanelen voorzien. Onlangs is de aanbesteding van de service provider afgerond: Volta Limburg gaat deze rol vervullen. We zijn bij de Europese aanbesteding als beste uit de bus en gaan het complete traject verzorgen, van levering en installatie van de panelen tot onderhoud ervan gedurende 15 jaar.

Duurzame gemeente

                                                            

Gemeente Maasgouw wil een duurzamer Maasgouw. Met het zonnepanelenproject helpen we hieraan mee. Als het lukt om ongeveer 380 daken in de gemeente te voorzien van zonnepanelen, dan wordt jaarlijks net zoveel energie opgewekt als verbruikt wordt met de openbare straatverlichting. Dit is goed voor het leefklimaat in de gemeente en een stap vooruit in het terugdringen van de CO2-uitstoot.

 

Voordelen voor de inwoners

Inwoners die deelnemen aan het zonnepanelenproject worden volledig ontzorgd in de aanschaf en het onderhoud van de installatie. Hun energierekening daalt en de woning krijgt een hoger energielabel. Als ze willen, kunnen ze tegen voordelig tarief, met een rente van 1,2%, een lening afsluiten voor de aanschaf van de zonnepanelen. De maandelijkse aflossing op de lening is lager dan de besparing op de energierekening. Alle particuliere woningeigenaren, ook met een smalle beurs, kunnen meedoen. Deelnemers lossen de lening in 15 jaar af. Na aflossing zijn de panelen eigendom van de deelnemer.

 

Meer informatie

Kijk hier voor meer informatie over het project.

© 2017, Volta Limburg.

Alle rechten voorbehouden.