Nieuws

U kunt hier al het nieuws rondom Volta Limburg en Volta Solar lezen. Wilt u op de hoogte blijven van al het nieuws rondom Volta Limburg, schrijft u zich dan in voor onze nieuwsbrief

volta limburgGemeente Eijsden-Margraten kiest opnieuw voor Volta Limburg

De succesvolle samenwerking in het project Zorgeloos Zonnepanelen wordt voortgezet.

Lees meer

volta limburgTF-signaal verdwijnt per 1 juli 2021

Het uitzetten van het TF-signaal kan gevolgen hebben voor de werking van uw elektrische boiler.

Lees meer

volta limburgVolta Limburg regelt alles rond verduurzaming

Afgelopen weekend stond het artikel 'Volta Limburg regelt alles rond verduurzaming' in het magazine Voilà. Lees het artikel online.

Lees meer

Jongvolwassenen minder energiebewust dan oudere generaties

Jongvolwassenen tot 35 jaar blijken zichzelf minder energiebewust te vinden dan oudere generaties.

Lees meer 

Maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan zijn er verschillende maatregelen genomen.

Lees meer 

Volta Limburg en Essent helpen woningcorporaties woningen verduurzamen

Met het project Wooneffect helpt Volta Limburg woningcorporaties om hun huurwoningen stap voor stap te verduurzamen.
Lees meer 

De Volta Limburg Classic komt er weer aan!

In het weekend van 2 en 3 april 2022 vindt het Volta Limburg Classic weekend plaats. De Volta Limburg Classic wordt dit jaar op zaterdag 2 april voor de 47ste keer verreden. De toertocht wordt gereden op zondag 3 april.
Lees meer 

Volta Limburg levert een bijdrage aan nieuwe Explore Zone van Continium 

Volta Limburg steunt het Continium in het delen van kennis over techniek. 

Lees meer 

Volta Limburg neemt Willems klimaat- en koudetechniek in Beek over 

Vanaf 1 januari 2020 heeft Volta Limburg Willems klimaat- en koudetechniek uit Beek overgenomen. 

Lees meer 

BAM en Servicepartners van Essent verduurzamen gebouwde omgeving effectiever

Servicepartners van Essent worden de komende vier jaar verantwoordelijk voor het onderhoud van de klimaatinstallaties van BAM.

Lees meer 

Vanaf 1 juli geldt de informatieplicht energiebesparing

Wat betekent de informatieplicht energiebesparing die vanaf 1 juli geldt voor het MKB?

Lees meer 

Volta Limburg neemt installatiebedrijf Fraku in Venlo over

Uitbreiding product assortiment van Volta Limburg met warmte- en koeltechniek

Lees meer 

Zonnige toekomst met verlenging huidige subsidieregeling 

Goed Nieuws! Het kabinet verlengt de huidige subsidieregeling voor zonnepanelen tot 2023.

Lees meer 

Zonnige start 2019: bovengemiddelde opbrengst voor zonnepanelensystemen

De opbrengst van een gemiddeld zonnepanelensysteem lag over de eerste vier maanden van dit jaar 16% hoger dan het langjarig gemiddelde.

Lees meer 

1.500 monteurs gezocht via nieuw platform de-energiemonteurs.nl

Om aan de enorme vraag  te kunnen voldoen, zijn er de aankomende drie jaar 1.500 goede vakmensen nodig, waaronder monteurs die helpen Nederland te verduurzamen.
Lees meer 

 

Sander Leenders - de transitie

We staan als maatschappij voor de opdracht van ons leven: een CO2-reductie van 49% in 2030. Dit vraagt veel van onze klanten én van ons als energiepartner.
Lees meer

Veiligheidswaarschuwing Nefit TopLine-serie

Gisteren verscheen er wederom een item in het nieuws waarbij Nefit consumenten attent maakt op een probleem met de brander

bij toestellen van het type Nefit TopLine-serie bouwjaar 2006 t/m 2009 ...
Lees meer

Volta Solar gaat 2.800 zonnepaneelsytemen controleren op fouten

In januari van dit jaar bereikte Volta Solar een mijlpaal toen de 2.000e woning in Parkstad van zonnepanelen werd voorzien ; dit als onderdeel van het intergemeentelijke zonnepanelenproject Parkstad. In totaal worden 7.250 particuliere woningen en bedrijven van zonnepanelen voorzien waardoor er 100.000 zonnepanelen geplaatst worden.

                                     Lees meer

Woningisolatie stap één op weg naar lagere energierekening

Nederland heeft in het klimaatakkoord afgesproken dat zij in 2030 49% minder CO2 moet uitstoten dan 1990. Een grote opgave voor de industrie én de inwoners van Nederland. Willen we minder CO2 uitstoten, dan moet het gasverbruik naar beneden, zo berichtte ook Natuur & Milieu deze week.

                                     Lees meer

Nationale CV-ketel Testdag

Op 25 september is het Nationale CV-ketel Testdag. Traditioneel is dit de dag van de start van het stookseizoen. Pas op de koude dagen die eraan komen, gaat de CV-ketel weer zijn werk doen en ontdekt u eventuele storingen of defecten. Tijd om de CV-ketel te testen!

                                     Lees meer

Meekijken met servicemonteur Guus

Léon Römers van Innogy liep een dag mee met één van onze servicemonteurs, Guus Raven. In dit artikel vertelt hij u alles over zijn ervaringen en hoe een dag van een servicemonteur eruit ziet.

Lees meer

De beste CV-ketel voor uw situatie

Is uw CV-ketel aan vervanging toe, maar weet u niet goed voor welke CV-ketel u moet kiezen? Tegenwoordig heeft u keuze uit veel verschillende merken en modellen. Wij geven u tips waarop u moet letten bij het kiezen van een CV-ketel die past bij uw situatie.Lees meer

Verdere verduurzaming energieverbruik Waterschapsbedrijf Limburg

Het Limburgse afvalwater wordt straks nog duurzamer gezuiverd: 33.000 zonnepanelen op de rioolwaterzuiveringsinstallaties verspreid over Limburg gaan daar voor zorgen. Dit project wordt gerealiseerd in samenwerking met Volta Limburg.

Lees meer

Herken een slecht geïsoleerde woning

Wanneer u denkt aan de verduurzaming van uw woning, is isoleren de juiste eerste stap die gezet kan worden. U bespaart hiermee flink op uw energierekening, doordat een goed geïsoleerde woning minder gas. De gedane investering heeft u snel terugverdiend. Meestal is het isoleren van uw woning snel gebeurd en kunt u binnen één dag genieten van een geïsoleerde woning.

                                    Lees meer

Geluidsoverlast warmtepompen

Een van de alternatieven voor de traditionele CV-ketel is een (hybride-)warmtepomp. Steeds vaker spreekt men over warmtepompen in combinatie met geluidsoverlast. Wanneer uw huidige CV-ketel vervangen dient te worden, kan dit een drempel vormen bij de aanschaf van een warmtepomp.

                                    Lees meer

Waarom nu een CV-ketel vervangen?

U beseft het misschien niet altijd, maar een CV-ketel bepaalt voor een groot deel ons wooncomfort. Wanneer uw CV-ketel niet goed werkt zit u immers in de kou en zonder warm water. Wanneer uw huidige CV-ketel vervangen moet worden, wilt u dan ook zeker weten dat u kunt genieten van optimaal wooncomfort.

                                    Lees meer

De slimme meter vóór 2020

In de periode van 2015 tot en met 2020 wordt de slimme meter grootschalig aangeboden. Gedurende die periode monitort de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland de marktontwikkeling van energiebesparingsdiensten bij de slimme meter via jaarlijkse ‘Marktbarometer aanbieding slimme meter’.

                                     Lees meer

Handige weetjes voor een energiezuinige woning

Bij onze dagelijkse bezigheden maken we veel gebruik van energie. Vaak hebben we dit eigenlijk niet door. Zo gebruikt u bijvoorbeeld energie bij het koken, voor een warme douche of om uw telefoon op te laden. Bij het doorspoelen van het toilet wordt geen energie verbruikt.

                                    Lees meer

Hittegolf en zonnepanelen, een gouden combi?

Veel mensen denken dat de zonnepanelen op onze daken beter presteren bij de tropische temperaturen die ons land overvallen de afgelopen dagen. Dit is een aanname, die jammer genoeg niet klopt. Door de extreme warmte verliezen de zonnecellen namelijk vermogen. Volta Limburg legt u graag uit hoe dit komt.

                                    Lees meer

Volta Limburg ondersteunt drie goede doelen in MVO-maand juni!

Volta Limburg vindt het belangrijk om maatschappelijke betrokkenheid te tonen in haar werkgebied. Met haar sponsoring probeert Volta Limburg haar steentje bij te dragen aan een verbetering van zowel het leefcomfort als de leefomgeving. Vanwege deze reden heeft iedere medewerker bij Volta Limburg de beschikking gekregen over een eigen mvo-budget.

                                    Lees meer

Invloed ventilatie op gezondheid

Uit onderzoek blijkt dat 25% van de Nederlandse huishoudens gezondheidsklachten heeft door met name onvoldoende frisse lucht en teveel vocht in de woning. De meeste huizen hebben natuurlijke ventilatie via de ramen, maar dit werkt in de meeste gevallen onvoldoende.

                                    Lees meer

Verbeter uw energielabel met PlusJeHuis

In januari 2016 heeft uw woning waarschijnlijk een voorlopig energielabel toegekend gekregen. Een energiezuinige woning zal vaak een hogere verkoopwaarde opleveren. Het energielabel gaat van A tot en met G. Wanneer uw woning een A-label heeft, betekent dit dat uw woning heel energiezuinig is.

                                    Lees meer

Update Klimaatakkoord: samen naar een duurzame toekomst

Het bedrijfsleven, belangenorganisaties en overheden hebben zich samengevoegd om na te denken over de manier waarop wij samen kunnen bijdragen aan een beter klimaat. In de afgelopen weken is er al volop over geschreven: het Klimaatakkoord.

 Lees meer

Simpele 'voor-je-vertrekt-naar-de-zon' tips

Eindelijk heerlijk op vakantie. Voordat je vertrekt moet er vaak nog een hoop gebeuren. Volta Limburg heeft een paar tips voor je op een rijtje gezet, zodat je zorgeloos naar de zon kunt vertrekken!

Lees meer

Genieten van wooncomfort met PlusJeHuis

Een goed wooncomfort staat centraal in uw leven. Zaken zoals tocht, een koude vloer of een hoge energierekening kan dit wooncomfort in de weg zitten. Helaas hebben veel bewoners toch last van één of meer van deze klachten. Wij helpen u graag om uw woning comfortabeler en energiezuiniger te maken met ons project PlusJeHuis.

                                     Lees meer

Begin bij de basis met goede isolatie

Een goed geïsoleerde woning zorgt voor een lager energieverbruik. Door goede isolatie wordt de warmte in de winter langer vastgehouden binnen de woning. In de zomer zorgt isolatie, bijvoorbeeld een goed geïsoleerd dak of spouwmuren, dat de warmte buiten blijft.

                                     Lees meer

Investeringssubsidie duurzame energie

De overheid heeft besloten dat in 2050 alle woningen in Nederland aardgasvrij moeten zijn. Bent u van plan om te investeren in de verduurzaming van uw huis? U kunt dan kiezen om uw oude CV-ketel bijvoorbeeld te vervangen of combineren met een zonneboiler of warmtepomp.

                                     Lees meer

PlusJeHuis Venray van start

Om particuliere woningen energiezuiniger te maken, werken wij vanaf 26 juni samen met de gemeente Venray. Wij helpen woningeigenaren die energie willen besparen of duurzame energie willen opwekken. Onder de noemer ‘PlusJeHuis’ nemen wij alle zorg uit handen als het gaat om het verduurzamen van de woning.

                                     Lees meer

Optimaal profiteren van zonne-energie

De zon is een onuitputtelijke bron van schone energie, waarmee u fors kunt besparen op uw energielasten. Door de technische ontwikkelingen van de laatste decennia, wordt het mogelijk om de zon als onuitputtelijke energiebron te gebruiken.

 Lees meer

Besparen door regelmatig onderhoud

Wilt u extra geld besparen op onvoorziene kosten? Zorg er dan voor dat u uw ketel goed onderhoudt en op tijd een perioderieke onderhoudsbeurt inplant.

  Lees meer

Extra lening energiebesparing

Bent u van plan om een nieuw huis te kopen of wilt u investeren in uw huidige woning? Dan heeft u de mogelijkheid om een extra lening af te sluiten voor energiebesparende maatregelen.

  Lees meer

Groene stroom, wat is het en wat kunt u betekenen?

Groene stroom, een onderwerp dat tegenwoordig niet meer is weg te denken uit onze samenleving. Steeds vaker maken mensen gebruik van groene stroom en dat is natuurlijk heel goed. Maar hoe wordt groene stroom nu eigenlijk opgewekt?

  Lees meer

Volta Limburg en gemeente Stein tekenen samenwerkingsovereenkomst

De gemeente Stein start met een grootschalig zonnepanelenproject. Hiermee wil de gemeente 200 daken van zonnepanelen voorzien. Vandaag hebben Volta Limburg en de gemeente Stein de samenwerkingsovereenkomst getekend. 
  Lees meer

Hoe besteedt u uw vakantiegeld?

Het is weer bijna zover… Het vakantiegeld wordt op uw rekening gestort. Dit is natuurlijk altijd fijn met de zomervakantie in het vizier. Hoe besteedt u uw vakantiegeld? Wanneer u het vakantiegeld niet besteedt aan een vakantie, zijn er ook andere mogelijkheden om gebruik te maken van uw vakantiegeld.

                                      Lees meer

Nauwelijks verandering energieverbruik 2017

In 2017 was het totale verbruik 3510 petajoule (PJ). Op basis van nieuwe cijfers meldt het CBS dat er in 2017 voor het eerst meer aardgas werd ingevoerd dan dat er uit de Nederlandse bodem gewonnen werd. Hierdoor steeg het aardgasverbruik met 55 PJ tot 1.299 PJ.

                                     Lees meer

Ook Volta Limburg draagt bij aan stevige vermindering gasgebruik in Nederland.  

Gisteravond ondertekenden 15 energiebedrijven en milieuorganisaties, waaronder Essent, een manifest.
Lees meer

Moeten alle oude CV-ketels worden vervangen?

Vanaf 2021 moet de traditionele, puur op gas gestooke CV-ketel in de ban. Maar wat betekent dat concreet? Mag een kapotte ketel nog worden gerepareerd? Wij hebben een aantal scenario's voor u uitgewerkt.

Lees meer

Volta Limburg wint Europese aanbesteding “Waterschapsbedrijf Limburg breed toepassen zonnepanelen”

Volta Limburg heeft de aanbesteding gewonnen voor de realisatie van grootschalige zonnepaneleninstallaties op 11 rioolwaterzuiveringsinstallaties en vrije terreinen van Waterschapsbedrijf Limburg.
                                     Lees meer

volta limburgEssent doet proef met slimme boilers

Energiebedrijf Essent en installatiebedrijf Volta Limburg starten een proef met slimme boilers die aanslaan bij grote productie van zon- en windenergie.

Lees meer

volta limburgNetbeheerders gaan beperkt aantal gasmeters vervangen

Het consumentenprogramma Kassa haalde in haar programma de problemen met de schroefdraad van de L&G 4.2 meters aan naar aanleiding van een door het AD gepubliceerd artikel.

Lees meer

volta limburgWintertijd

Dit weekend eindigt de zomertijd. De klokken gaan om 03.00 uur vannacht een uur achteruit. Het wordt weer een uurtje eerder donker en de temperatuur buiten neemt geleidelijk aan af. Een aantal aandachtspunten.

Lees meer

volta limburgVolta Limburg begunstigde partij voor verduurzamen particuliere woningen in Maastricht, Gulpen-Wittem en Meerssen

Via een openbare aanbesteding naar een serviceprovider op het gebied van energiebesparing en duurzame energieopwekking hebben de gemeenten Maastricht, Gulpen-Wittem en Meerssen gekozen voor een samenwerking met Volta Limburg. 

                                  Lees meer

volta limburgVolta Limburg behaalt als enige bedrijf in Limburg BRL 6000-21 certificaat

Met het behalen van het certificaat voor BRL 6000-21 is Volta Limburg nu een van de weinige bedrijven in Nederland die warmtepompinstallaties met bodemwisselaar mogen ontwerpen, installeren en beheren

Lees meer

volta limburgLet op! De helft van de koolmonoxidemelders in Nederland is onveilig

In 2016 onderzocht de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) 29 verschillende koolmonoxide melders met een batterijvoeding. Ruim de helft van de 29 onderzochte CO-melders voldoen niet aan de veiligheidseisen.

Lees meer

volta limburgGeen extra kosten vanaf 1 juli voor 0900-nummers

De klantenservice van Volta Limburg is per 1 juli 2017 bereikbaar tegen een normaal standaard telefonietarief. U betaalt dus geen extra kosten meer van € 0,45 cent per gesprek.

Lees meer

Volta Limburg kiest voor CIVIL

Volta Limburg en CIVIL zijn een samenwerking aangegaan, voor een jaar,  waarin zij intensief gaan samenwerken in het opleiden van (toekomstige) medewerkers.

Lees meer 

Betrouwbaarheid energiemeters

Zijn de elektriciteitsmeters die netbeheerders installeren bij Nederlandse huishoudens betrouwbaar? Begin maart 2017 hebben verschillende media aandacht besteed aan het onderzoek dat de Universiteit Twente hiernaar heeft gedaan in 2015.

Lees meer 

Volta Limburg versterkt haar relatie met Woningstichting Meerssen

Volta Limburg verzorgt al meerdere jaren het dagelijkse onderhoud aan de cv- en warmwater installaties van Woningstichting Meerssen. Gedurende deze periode is de samenwerking tussen beide partijen verder geïntensiveerd.

Lees meer 

jts techniekVolta Limburg versterkt positie door overname JTS Energietechniek

Volta Limburg heeft met ingang van 1 Januari 2017 JTS Energietechniek uit Roermond overgenomen. De overname van de dienstverlener op het gebied van innovatieve energietechnieken past in de groeistrategie ...

Lees meer

Gewonnen: groots Europees zonnepanelen project Parkstad

Volta Limburg heeft de aanbesteding als serviceprovider zonnepanelen voor 7.250 huishoudens in de Gemeente Parkstad gewonnen. Het project is het eerste uit het beleid- en uitvoeringsprogramma Parkstad ...

Lees meer

eco proOvername zon-PV bedrijf Eco Pro door Volta Limburg succesvol afgerond

Volta Limburg heeft met ingang van 1 maart 2016 zon-PV bedrijf Eco Pro overgenomen. De overname van de dienstverlener op het gebied van zonne-energie past in de groeistrategie van Volta Limburg als totaal-ontzorger ...

Lees meer

Servatius: onderhoud en installatie CV-ketels opnieuw aanbesteed

Servatius Wonen & Vastgoed heeft de installatie en het onderhoud van alle individuele CV-ketels opnieuw aanbesteed. De woningbouwcorporatie brengt het onderhoud en de vervanging van individuele CV-installaties ...

Lees meer

volta limburgGewonnen: Europees zonnepanelen project Gemeente Eijsden-Margraten

Volta Limburg heeft de aanbesteding als service provider zonnepanelen voor 300 huishoudens in de Gemeente Eijsden-Margraten gewonnen. 5 bedrijven schreven zich in voor deze aanbesteding. Na controle op ...

Lees meer

 

Nieuwsbrief van Volta Limburg

Meld u aan voor onze digitale nieuwsbrief. Vul hieronder uw gegevens in.

Voornaam*
Tussenvoegsel
Achternaam*
E-mailadres*

Volta Limburg verwerkt uw gegevens om uw aanvraag te verwerken. Ook verwerken we uw gegevens om u te informeren over onze dienstverlening. Meer informatie over het gebruik van uw persoonsgegevens en de mogelijkheid om u hiervoor af te melden vindt u in onze privacy statement.

U kunt ons ook bellen of mailen

U kunt ons ook bellen of mailen

We zijn op werkdagen van 08:00 - 17:30 uur, en op zaterdag van 09:00 - 13:00 uur, te bereiken via 088 027 8888, of via klantenservice@voltalimburg.nl.

(088-nummer: lokaal tarief)

© 2022, Volta Limburg.

Alle rechten voorbehouden           |          Disclaimer 

Interesse in een warmtepomp?

Weten of uw woning geschikt is voor een warmtepomp? Doe dan onze warmtepompcheck

Sluiten