Volta Limburg levert een bijdrage aan nieuwe Explore Zone van Continium

Lees meer

Volta Limburg levert een bijdrage aan nieuwe Explore Zone van Continium

 

Volta Limburg levert een bijdrage aan de nieuwe “Explore Zone” van Continium discovery centrum in Kerkrade om meer jongeren te interesseren in wetenschap en techniek. Afgelopen week is er tijdens een symposium, waarbij de nieuwe “Explore Zone” werd geopend, door meerdere regionale en nationale partijen een convenant ondertekend. Door de steun van onder andere Volta Limburg kunnen kinderen een kijkje in de toekomst nemen.

 

Jongeren enthousiasmeren voor techniek en wetenschap

De “Explore Zone” van 1350 vierkant meter bestaat uit ruim 70 interactieve doe-stations, waar bezoekers zelf kunnen ervaren hoe de wereld om ons heen verandert en welke rol techniek hierin speelt. Wetenschap en techniek worden steeds belangrijker in de samenleving. Continium wil kinderen daarom bekend maken met wetenschappen en technologieën die in de toekomst een belangrijke rol gaan spelen. Zo kunnen jongeren ook hun vaardigheden en interesses ontdekken, waardoor ze beter voorbereid zijn op de toekomst en ze mogelijk sneller voor een technische studie kiezen.

 

Samenwerking met Continium

In 2020 ontwikkelt Continium in samenwerking met Volta Limburg verschillende ‘exhibits’. Denk hierbij aan een programmering waarbij geëxperimenteerd wordt met een warmtecamera en energie op aarde zoals een stroomkring en een energiecentrale.

Volwassen bezoekers zien bijvoorbeeld hoe thema’s als duurzaamheid en energietransitie een steeds grotere rol in ons leven gaan spelen. Bezoekers kunnen meer te weten komen over thema’s als duurzaamheid en de energietransitie. Volta Limburg ondersteunt dit initiatief van harte.

 

© 2017, Volta Limburg.

Alle rechten voorbehouden           |          Disclaimer 

CV-ketel aanvraag

De nieuwsberichten rondom de verhoogde gas- en energieprijzen zorgen voor extra drukte. Snel geholpen? Vraag hier uw online offerte aan. 

Sluiten