Verfrissende warmte
Een warmtepomp is de oplossing voor klimaatbeheersing op grote en kleine schaal.
Voor doorsnee huishoudens en specifieke bedrijfstoepassingen. Door de aarde verwarmd en gekoeld. 

Warmtepompen van Volta Limburg:

365 dagen per jaar een optimaal leefklimaat

Een optimaal leefklimaat begint met een behaaglijk en comfortabele omgevingstemperatuur, zowel in de zomer als in de winter. In de zomer behaaglijk koel en in de winter verfrissend warm. Zo schept u een sfeer waarin u zich thuis heerlijk kunt ontspannen. 

 

Heeft u interesse in een warmtepomp? Dan dient uw woning wel aan een aantal voorwaarden te voldoen. Denk aan de aanwezigheid van vloer-, wand-, of dakisolatie of lagetemperatuurverwarming. Een warmtepomp is met name bij nieuwbouw of totaalrenovaties een geschikte oplossing, al dan niet in combinatie met andere, eventuele bestaande verwarmings- of warmwaterinstallaties. 

 

Hoe werkt een warmtepomp

Een warmtepomp haalt warmte uit de (buiten)lucht, bodem of het grondwater en maakt daar een bruikbare temperatuur voor de verwarming van uw huis, warm water in de douche en keuken op een milieuvriendelijke manier. De lucht of de bodem hoeft daardoor niet warmer te zijn dan de temperatuur in huis, een warmtepomp kan ook warmte uit de lucht of bodem halen als het buiten koud is. 
 

Warmtepomp advies

Twijfelt u nog tussen de verschillende soorten warmtepompen? Onze productspecialisten voorzien u graag van een vrijblijvend advies.

Meer informatie aanvragen over warmtepompen?

Soorten warmtepompen

Er zijn verschillende soorten warmtepompen. Een volledig elektrische warmtepomp zorgt voor verwarming van uw huis en warm water in de douche en keuken. Een hybride warmtepomp werkt samen met een hr-ketel op gas, die bijspringt op koude dagen en voor (extra) warm water. Zo’n hybride warmtepomp is goedkoper en kunt u in veel gevallen combineren met uw huidige cv-ketel. Een warmtepompboiler zorgt alleen voor warm water.

Bestaande of nieuwbouw

Bij nieuwbouw woningen wordt de bodem vaak gebruikt als bron voor de warmtepomp. Bij bestaande woningen wordt in veel gevallen gekozen voor de buitenlucht als bron, met een warmtewisselaar op het dak of in de tuin (deze ziet eruit als een airco). Grondwater als bron komt veelal in grotere projecten (hele woonwijken) voor. De warmtepomp haalt hierbij grondwater omhoog, haalt vervolgens de warmte eruit en leidt het afgekoelde grondwater weer terug. 

Kan ik subsidie krijgen voor warmtepompen

Milieu Centraal en Rijksdienst voor Ondernemend Nederland hebben samen de EnergieSubsidiewijzer ontwikkeld. Na het invullen van uw woonplaats kunt u snel zien welke subsidies en/of leningen er in uw regio beschikbaar zijn om uw woning energiezuiniger te maken. Tot 2021 kunt u subsidie krijgen als u een warmtepomp koopt. Het subsidiebedrag is afhankelijk van de soort warmtepomp. Wanneer u bij ons een adviesgesprek aanvraagt, komt subsidie uiteraard ook aan bod.

 

Doe de subsidie check

Wilt u meer weten over Warmtepompen?

Zodra wij uw gegevens hebben ontvangen, zullen wij binnen 1 werkdag telefonisch contact met u opnemen.

Voornaam*
Tussenvoegsel
Achternaam*
Postcode*
Straat
Woonplaats
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Heeft u nog opmerkingen?
U kunt ons ook bellen of mailen

U kunt ons ook bellen of mailen

We zijn op werkdagen van 08:00 - 20:00 uur, en op zaterdag van 09:00 - 13:00 uur, te bereiken via 0900-1405, of via klantenservice@voltalimburg.nl.

 

(0900-nummer: u betaalt alleen uw gebruikelijke belkosten)

© 2017 Volta Limburg.

Alle rechten voorbehouden.